De wondere wereld van het Kindersurprise-ei

Kindersurprise. Er is een periode geweest waarin mijn moeder haar drie kinderen geen groter plezier kon doen, dan met het geven van zo'n chocolade-ei met verrassing. Maar daar groei je overheen. Tenminste, de meeste mensen. Er is namelijk een circuit waarin volwassen mensen de verrassingen uit zo'n ei sparen en verhandelen. Holland Doc geeft een kijkje in deze wondere wereld.

Laatst zag ik al een item over een Nederlandse verzamelaar. Dat stel was (echt waar!) verhuisd naar een groter huis om een kamer in te kunnen richten met vitrines voor de verrassingen. Ik heb het gevoel dat we hier niet eens te maken met een uitzondering.

Naar verluidt gaat het vooral om de speciale collecties die elk jaar in de eieren verstopt zitten. Een familie van nijlpaarden, krokodillen of een verrassing gelieerd aan een animatiefilm. De andere speeltjes kunnen ook leuk zijn, maar in elk geval niet zo waardevol als die collecties.

Denk dus goed na, de volgende keer dat je zo'n ei aanschaft. Gooi het ogenschijnlijke prul niet klakkeloos weg, maar check eerst op internet of je een waardevol exemplaar in handen hebt. Het zou zomaar kunnen dat een verzamelaar er een paar tientjes voor over heeft.

Holland Doc, 22.10 uur, NPS (Nederland 2)

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De wondere wereld van het Kindersurprise-ei

  1. reader

    Mijn zoontje heeft er nog wel enkele honderden , zal toch eens gaan kijken

      /   Reply  / 
  2. Kilian

    Op welke site kan je zien welke zeldzaam zijn dan?

      /   Reply  / 
    1. Astrid

      hoe kan ik op de site komen.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>