Kijktip: The Choir

Een paar weken terug werd ik getipt voor The Choir, een serie op BBC 2. Een jongeman probeert een koor te vormen van ongeschoolde tieners. Ultieme feelgood-televisie, werd mij verteld. Nu hou ik wel van muziekprogramma's en van feelgood-televisie, dus ik besloot te kijken. Althans, dat wilde ik, maar UPC heeft BBC2 niet in het programma opgenomen. Dus bleef ik verstoken achter. Totdat ik hoorde dat de NPS vorige week is begonnen aan The Choir. Hoera!

The Choir wordt elke zondagmiddag op Nederland 2 uitgezonden en de herhaling is vrijdagmiddag. Laat ik die herhaling nu nog net hebben meegepikt. En inderdaad Leonieke (de tipgever), wat een fantastische serie is The Choir.

Gareth Malone (32) heeft heel wat ervaring als koordirigent. Hij wil graag naar een internationaal concours in China en ziet er een uitdaging in om dit te doen met scholieren waarvan de stem niet is geschoold. Hij mag aan de slag op een school waar veel kinderen uit kansarme wijken zitten.

In de eerste aflevering mochten ze auditeren. In totaal betekent dat zo'n 170 audities. Het resultaat valt niet tegen. Weliswaar is niet alles even zuiver of toonvast, je hoort de potentie in de strotjes. Alleen: in het koor is slechts plaats voor 25 zangtalentjes.

Die 25 strotten zijn nu bijna samengesteld, Gareth heeft er 30 uitgezocht. Zij zullen de komende weken elke dag na school intensief gaan trainen. Hebben ze de discipline om elke dag te komen, thuis te oefenen en hun stem te sparen? En gaat het ze lukken om te worden toegelaten tot het concours in China?

The Choir, 17.45 uur, NPS (Nederland 2)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijktip: The Choir

  1. reader

    Hoezo heeft upc geen bbc2??

      /   Reply  / 
  2. maaike

    Is dit programma ook digitaal te bekijken? Ik kon het nl. niet terugvinden op uitzending gemist.nl Jammer….

      /   Reply  / 
  3. UPC Webcare team

    BBC2 wordt in ons gehele verzorgingsgebied doorgegeven. De zender is in zowel het analoge als het digitale pakket opgenomen.

    Hier kunt u nagaan op welke analoge frequentie BBC2 in uw gemeente wordt doorgegeven: http://www.upc.nl/frequencies_select.php

    In het digitale pakket bevindt BBC2 zich op kanaal 20.

    Met vriendelijke groet,

    Webcare team
    UPC Nederland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>