Op bezoek bij Ali B in zijn flat

Toen vorige maand bekend werd, dat de NPS een programma met Ali B ging maken, was mijn eerste gedachte: Pfff, heb je hem weer. Na de overexposure in 2004/05 dacht ik voorgoed klaar te zijn met de nationale knuffelmarokkaan, maar dat is enigszins bijgedraaid. Hoewel ik nog maar een paar fragmentjes heb gezien van De Flat, bereiken mij louter enthousiaste verhalen over deze 'talkshow'.

Ali Bouali (zoals Ali B voluit heet) zou in de afgelopen jaren talloze aanbiedingen hebben gekregen om televisie te gaan maken. Maar daar voelde de rapper zich niet happy bij; het gingen om allemaal ideeën waarbij hij in een keurslijf werd gepropt. Maar de NPS geeft hem min of meer carte blanche. Ali mag gewoon zichzelf zijn in een decor dat zou lijken op zijn huiskamer. Gasten komen dus een half uurtje chillen bij Ali.

Wat je hem moet nageven, is dat Ali bijzonder ad rem is. De helft van de grappen in De Flat is min of meer voorbereid, de andere helft flapt hij er spontaan uit. Om de vergelijking te maken met zijn Britse equivalent Ali G: die bereid volgens mij 90% voor en laat 10% over aan spontaniteit. Maar Ali G is dan ook meesterlijk briljant en grappig.

Vanavond dus De Flat. Ik ga Ali toch weer een kansje geven.

De Flat, 23.15 uur, NPS (Nederland 3)

Zie ook:
- Ali B krijgt flatje van NPS

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Op bezoek bij Ali B in zijn flat

  1. Bas

    Ben benieuwd. Ali is een toffe kerel, alleen als rapper stelt ie niet zoveel voor. Maar op t.v. kan het een goede bruggenbouwer zijn.

      /   Reply  / 
  2. #Deniz#

    En vanavond komen Nathalie en Nikkie langs bij hem!

      /   Reply  / 
  3. Bas

    Nou dat had van mij niet zo nodig gehoeven :P . Liever wat meer interessante personen.

      /   Reply  / 
  4. michel

    heb al stukjes gezien en dat zag er erg leuk uit! misch heeft ned3 eindelijk het goede programma op de late avond gevonden!

    bv vanaf september: ma t/m vrij

    23.00 nos headlines
    23.10 sportjournaal (gewoon kort en op ned2 uitgebreid)
    23.15 ma t/m do: de flat van ali b
    op vrijdag: caiga quien caigia (format van eyeworks) met: jahals frank, issolde hallensleben, jeroen van koningsbrugge en tijl bekant

    24.15 nederlandse comedyserie (all stars, we zijn weer thuis, shoef shoef, de band, seth en fiona, bed en breakfast)
    1.15 doorlopende herhaling van de wereld draait door en blok vanaf 23.00

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Ali zou daarmee een soort tegenhanger van Jensen kunnen worden. Ik vond er net teveel acteerwerk inzitten (wisselen van flat blabla). De flat is wel de setting, maar hoeft verder niet benadrukt te worden. Kan uitgroeien tot een topper.

      /   Reply  / 
  6. Bram

    138.000 kijkers gister. Op zijn zacht gezegd pijnlijk te noemen. Niet zo gek want mensen zijn Ali B zat.

      /   Reply  / 
  7. tim

    ik zie hem liever een keer in een sitcom. Zoals Wil smith vroeger in the fresh prince of belair

      /   Reply  / 
  8. michel

    heb net gekeken en vondhet erg leuk! iets meer vragen aan de gasdten mag wel maar, zit verder goed in elkaar! dit kan wel wat worden. zou misch leuk zijn als het decor iets groter word en zijn vrienden vaste side kicks worden of een leuk item op locatie maken! publiek mag best in beeld! buren zijn leuk en elke week ff afsluiten met rampeneren met de gasten!

      /   Reply  / 
  9. Sjon van der Roggelkamp

    Na de Ali B-overkill van de afgelopen jaren, ons door de strot geduwd door de publieke omroep die zo graag een voorbeeldmarokkaan voor de camera wil maar zo moeilijk anderen kan vinden, denk ik niet dat dit gaat aanslaan. ‘One trick pony’ Ali B kennen we nu wel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>