Pittige vragen in De Grote Geschiedenis Quiz

Best een leuk vak op school, Geschiedenis, maar ik heb er niet mijn professie van gemaakt. Waarschijnlijk scoor ik dan ook beroerd in de Grote Geschiedenis Quiz van de NPS. Zojuist even de vragen uit de voorrondes bekeken en ik kan er op geen een met zekerheid het juiste antwoord geven. Respect voor de prominenten die het aandurven hun historische kennis op tv te laten toetsen.

Welke Nederlandse stad kreeg eigenlijk het eerste telefoon? Wie sprak
de historische woorden: The devil shits Dutchmen? En hoe zat het ook
alweer met dat hoedje van papier, uit het bekende kinderliedje?

Het zijn slechts enkele vragen die vanavond de revue passeren. Tien mensen hebben zich via de voorronde weten te plaatsen voor de quiz, de NPS nodigde nog eens tien prominenten uit, waaronder Diederik Samsom (die lijkt elke quiz af te lopen), Miljuschka Witzenhausen (ook een chronische tv-quiz-bezoeker), Bob Fosko, Mieke van der Weij en newby Pieter van der Wielen (die van die zoen met Georgina). Jan Tromp neemt de quiz af. Succes!

De avond van de Grote Geschiedenis Quiz, 20.20 uur, NPS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>