NPS werkt met Endemol aan zwarte Gooische Vrouwen

Als het aan de NPS ligt, kunnen we volgend tv-seizoen kijken naar Shirley. Dat is een serie, ‘een soort Gooische Vrouwen maar dan in de Pijp’, zegt geestelijk vader Clark Akkoord in de Volkskrant. Shirley is ontstaan in een feuilleton in Het Parool maar nu is het de bedoeling dat de Surinaamse Amsterdamse vrouw tot leven komt op televisie. “Endemol wil daar graag een serie van maken, de NPS wil het graag uitzenden. Maar het ligt nu al driekwart jaar bij de netcoördinator van Nederland 3.”

Shirley is een succesvolle carrièrevrouw van in de 30 uit Amsterdam. “Een vrouw van deze tijd dus. Een vrouw ook die haaks staat op de mythe van de sterke Surinaamse, die het allemaal alleen wel af kan. Shirley, kortom, wil geborgenheid, liefde en zoekt de man van haar leven”, aldus Akkoord op zijn Hyves.

In het feuilleton komt verder haar vriendinnengroep prominent naar voren. “Fatma is Marokkaans, Beverly is een Nederlandse die in de Bijlmer is opgegroeid, Daniëlle is een Surinaamse die aan het computerdaten is geslagen en Marchano de homoseksuele kapper. En of ze bestaan? Het is een mix van fantasie en bestaande personages. En verder is het voor jou een vraag en voor mij een weet.

Roek Lips, de netcoördinator van Nederland 3, gaat Shirley waarschijnlijk niet afnemen. “De ruimte voor drama is beperkt”, zegt hij in De Volkskrant. Op Nederland 3 zijn al ‘multiculturele’ dramaseries als Shouf Shouf en Het Schnitzelparadijs te ziejn. “Verder hebben we graag dat diversiteit er impliciet in zit, in plaats van heel expliciet.” Een ander argument is dat Shirley wel erg vrouwelijk is, terwijl het profiel van het derde net ‘een tikje mannelijker’ is. Lips ziet meer kans van slagen van Shirley op Nederland 1.

Lijkt een typisch gevalletje kastje-muur. Jammer, want ik denk dat heel veel mensen graag een serie zien die kan tippen aan Gooische Vrouwen. Misschien dat het anders bij Net 5 lukt.

Zie ook:
- Omroepen staan te trappelen voor ‘Week van de Vernieuwing’
- Zendercoördinator Roek Lips gaat luisteren naar de kijker
- Nederland 3 werkt aan comedy voor mannen + politieserie

1 Reacties // Reageer

One thought on “NPS werkt met Endemol aan zwarte Gooische Vrouwen

  1. Progressief

    Is Gordon/’Ger vd Westelaken’ een “zwarte vrouw”? Integriteit: NOS-Nat.Songfestival-TROS-NEDERLAND…..

    Kan n.a.v. volgend gevonden bericht eens (“accountants”)onderzoek gedaan worden bij de NOS/Org. vh Nat. Songfestival 2009:

    “Fraud committing Dutch entry 2009 Eurovision Song Contest! Please do not vote for (the Netherlands-Dutch-Toppers)! They have been stealing! They are not correct, though singer Gordon of The Toppers said some good words last weekend. And maybe others are involved.
    But they stole the original idea and lyrics from a honest Dutch woman called mrs. Danielle Smit! The (corrupt) organization of the Dutch National song contest, so far did not reliable counter this allegation!

    Watch video: http://www.youtube.com/watch?v=OeMDRFKhoRU

    Toppers-Shine-Gordon; and the Dutch secret…etc…(Episode 1) On: YouTube.com

    THIS ALL IS SERIOUS”!

    Mw. Daniëlle Smit woont in Almere en werkt (anno 2009) bij een advocatenkantoor te Zaanstad. Misschien moet ze een klacht indienen, naar aanleiding waarvan dan een serieus onderzoek ingesteld kan worden, (ivm: integriteit van NOS, Nat. Songfestival, TROS, Nederland e.d.)!!!

    Mocht er inderdaad iets onoirbaars gebeurd zijn, dan is mijn verzoek het verhaal bijv. de Volkskrant te gunnen, want daar kennen ze Gordon nu en kunnen dan enigszins voor opvang zorgen. Want het is nogal wat om in die positie tot jatwerk over te gaan. (Denk aan de impact)! En een juridische kijk (dat mw. Daniëlle Smit tot nu toe slechts gehanteerd heeft) is een manier van aanpak, maar een controle van een administratie is een andere aanpak. Gordon zal voor Dec.2008 een songtekst ingestuurd moeten hebben. Normaal gesproken wordt zoiets geadministreerd.

    I.V.M. DE INTEGRITEIT MOET ER ONDERZOEK GEDAAN WORDEN!! BIJ DE N.O.S.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>