Clairy Polak was interviewer die voor presentator speelde

Twee maanden lang hield Clairy Polak haar kaken op elkaar. De discussie over haar onterecht dreigende vertrek van Nova (en geen plaats krijgen in Nieuwsuur) woekerde voort, maar Clairy zweeg. Totdat deze week bekend werd dat Clairy interviews gaat doen voor het nieuwe Nieuwsuur, dat vanaf september op Nederland 2 is te zien. Gisteren sprak Clairy voor het eerst in De Wereld Draait Door. Het blijkt dat ze intens gelukkig is met de ontwikkelingen.

“Op 8 januari was er een bijeenkomst op de redactie met een powerpoint-presentatie over Nieuwsuur. Daarin werd een winst-verlies-rekening gepresenteerd. Het winstrijtje was behoorlijk, het verliesrijtje bestond uit drie dingen. Eén: we raken de merknaam Nova kwijt. Twee: de samenwerking met de Vara wordt beëindigd, waar we altijd prettig mee hebben samengewerkt. En drie: we raken één van onze gezichten kwijt. Pas op dat moment werd mij duidelijk dat er voor mij geen plaats meer was.”

In DWDD vertelt Polak dat ze woedend was. “Ik vond het een diskwalificatie voor wat ik tot nu toe had gedaan. Het ging alleen maar over politieke kleur en niet over kritische journalistiek. Dat ik bij de Vara zat, werd verward met linkse journalistiek. Ik ben kwaad over die beeldvorming.” Daardoor was een overstap naar de NPS of NOS geen optie volgens haar, omdat aan Clairy Polak een links imago zou kleven.

In Nieuwsuur is Polak geen presentator, maar neemt ze interviews af op lokatie. Een troostprijs? Zeker niet, vindt de journaliste. “Ik mag blijven doen waar ik het beste in ben: interviewen. We willen in Nieuwsuur verdieping. Weet je wat er live in de studio gebeurt? Net als nu bij ons. Dat er een tijdsdruk is en telkens iemand je onderbreekt en dan kan je je verhaal niet doen.”

Ze vervolgt: “Ik snap dat mensen in Hilversum die programma’s presenteren zich niet kunnen voorstellen dat er meer is en nog iets leukers. Voor presentatoren is presenteren zaligmakend. Maar ik ben een interviewer die speelde presentator te zijn. Dat hoef ik nu niet meer te doen. Matthijs weet dat ik nooit op televisie heb hoeven zijn, dat ik niet koste wat kost wilde presenteren. Het hoorde erbij zodat ik dan kon interviewen.”

Bekijk het gesprek terug:

Zie ook:
- Clairy Polak gaat in op Nieuwsuur-discussie in DWDD
- Clairy Polak blijft op late avond met Nieuwsuur
- Valt doek voor Clairy Polak?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Clairy Polak was interviewer die voor presentator speelde

  1. Zo

    Wat heeft Clairy ons voor de gek gehouden…en wij maar denken dat ze presentatrice was

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>