RTL en De Club van Sinterklaas: Paniek in de Confettifabriek

Zo’n tien jaar lang werd er elke november een nieuw verhaal van De Club van Sinterklaas op televisie gebracht. Tot dit jaar. De sponsor heeft zich teruggetrokken en er is niet in een nieuw avontuur geïnvesteerd. Toch gaat RTL Telekids De Club van Sinterklaas uitzenden en wel het zevende seizoen uit 2006: Paniek in de Confettifabriek. Voor de kleintjes van nu moet dat immers als een nieuw avontuur overkomen. Toentertijd trok de serie goede kijkdichtheden – en leidde het tot een nummer 1-hit van Coole Piet.

Over De Club van Sinterklaas en Paniek in de Confettifabriek: De Zwarte Pieten van De Club van Sinterklaas zijn op zoek naar gestolen tekeningen, voordat Sinterklaas merkt dat ze verdwenen zijn.

De Club van Sinterklaas, 16.35 uur, RTL 8

Zie ook:
- Tv-serie De Club van Sinterklaas gesneuveld
- Sinterklaas bij DWDD; Ja of Nee?
- NLpop: Pssst! Videoclip van Coole Piet online!

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “RTL en De Club van Sinterklaas: Paniek in de Confettifabriek

  1. C

    Correctie: De Club van Sinterklaas, 16:35 uur RTL 4, 06:50 uur RTL 8.

      /   Reply  / 
  2. Sequel

    Goedkope!! bagger voor de kleintjes!!

      /   Reply  / 
    1. brammetje b

      En jij leeft er helemaal in mee Baggertje Sequel!

        /   Reply  / 
    2. brammetje b

      Hum,Sequel zou mij niks verbazen als Sequel op straat alle kleine kindjes aan gaat spreken en dan de afloop van het verhaal al gaat verklappen!
      Ja wij gaan morgen naar de film ‘Moord op de baggerschuit’.
      O, maar weet je al dat niet de baggeraar maar de opzichter de moordenaar is|?

        /   Reply  / 
  3. -

    @ Sequel
    Blijkbaar niet goedkoop genoeg.. anders had er wel een nieuwe serie uitgekomen.

      /   Reply  / 
  4. Sandra

    Zo zonde dit..
    Hoewel ik ook niet in Sinterklaas geloof, vind ik de serie geweldig goede humor hebben.
    Jammer dat er ermee stoppen na 10 jaar, echt zonde.
    Het hád altijd iets gezelligs de weken voor Sinterklaas.

      /   Reply  / 
    1. Sint Nicolaas

      Nou Sandra, je moet dit jaar maar naar de kerstman gaan voor een kadotje, want jij krijgt niets meer van mij; jij ongelovige muts!

        /   Reply  / 
  5. Bart

    Ach… zo erg is het niet dat er geen nieuwe serie komt. De kinderen die dit nu in 2010 kijken kennen dit verhaal toch nog niet. Voor hen is dit helemaal nieuw, dus ze zien het ook als een nieuw avontuur. Prima toch? Bovendien was Paniek in de confettifabriek een goed seizoen!

      /   Reply  / 
  6. marije

    ik vind het heel jammer dat er geen nieuwe serie uit komt maar ja voor die van mij is dat geen probleem.. hij was 2 in 2006 dus heeft deze serie nog nooit gezien.. en het gaat natuurlijk om de kleintjes daar is sinterklaas toch voor..

      /   Reply  / 
  7. M Rutte

    ‘t Schijnt dat ze het Pietentekort gaan opvullen met overbodige ambtenaren.
    Lijkt mij in ieder geval een goede keuze, want ze gedragen zich hetzelfde, even dom en sukkelig dus!

      /   Reply  / 
  8. Mirjam

    Kijk net met mn zoontje van 8 die de serie nog herinnerd…THANKS..we hebben de stempels hier nog liggen van 4 jaar geleden…hoe kunnen jullie denken dat de kinderen dit niet meer weten!!!!

      /   Reply  / 
    1. michel

      Ja ik had ook ddie van 2 daarvoor genomen. Die met het Blafpoeder. En zo zien we Jacob meteen weer eens. Leuk personage vond ik dat.

        /   Reply  / 
  9. sylvia

    Ja idd ik had dan ook liever een herhaling gehad van eerdere serie’s, maar dat kunnen ze natuurlijk niet doen vanwege het feit dat de wegwijspiet er in mee speelt en die is er nu niet meer. ze zeggen dan wel dat kinderen de serie niet kennen, maar we hebben alle dvd’s in huis (dus ook de confettifabriek) en zoals iemand ook eerder schreef hebben we de stempels ook nog. De serie scoort niet slecht, gemiddeld kijken er naar de herhalingen zo 300.000 mensen. Volgens mij heeft de overgang naar rtl de club een beetje de das omgedaan, hoewel ik er blij mee ben dat er een zender was die het over heeft genomen, zijn ze toch zelf een beetje raar bezig geweest. B.v. het uitzendtijstip, vorig jaar was dit alleen maar om 16:35 uur, bij Jetix kon je er 4 keer per dag naar kijken, om 7:45, 10:00, 12:45 en 16:45 uur, veel beter was dat en bovendien in het weekend een veel beter overzicht en voordat de nieuwe serie begon een lekkere opwarm geheugensteuntje met de herhaling van het vorige jaar. En mensen laten we niet vergeten dat rtl nu een serie uitzend die door Jetix is gemaakt, daar heeft rtl niet aan gedaan, alleen hem dan nu herhalen. En ook AH heeft er vorig jaar weinig mee gedaan, bij super de boer kon je elk jaar sparen voor iets leuks, cd, stempels, luisterboeken, munten en ga zo maar door. Moet je eens zien hoe groot het succes was van die actie’s! Gewoon jammer ook om te zien dat b.v. voordat de club begint Wendy van dij als ushi vraagt aan haar gast of ze veel sex heeft en zo, dat zend je toch niet uit voordat er een kinderprogramma begint? en als laaste als er niet genoeg geld is voor een nieuwe serie, hadden ze dan ook niet een eenmalige special kunnen maken, van b.v. een half uur, drie kwartier, met de club en sint, zoals b.v. vroeger sint in sesamstraat, en zend die uit, begin december, konden ze er ook nog weer geld aan verdienen door hem op dvd uit te brengen volgend jaar…………..Volgend jaar is er dus ook voor het eerst in 10 jaar geen nieuwe dvd van de club meer te koop. En ze zeggen nog wel dat er volgend jaar misschien weer een nieuwe komt, maar ik zou er maar niet te veel op hopen, ze kunnen volgend jaar gewoon de speelgoeddief opnieuw uitzenden en daarna weer de grote onbekende en daarna weer de jacht op het kasteel en dan beginnen we over 4 jaar weer gewoon aan de confettiefabriek, de kinderen van nu geloven dan toch al niet meer en zo is de cyclus weer rond en kost het rtl niets….jammer, maar goed alle mensen die de club al die jaren hebben gemaakt een groot compliment want het was 1 van de allerleukeste sinterklaas programma’s op tv. Super!!

      /   Reply  / 
  10. Minke

    Nou, wat een domper is dit zeg. Dacht lekker met onze dochter weer te kunnen genieten van de avonturen van de club van Sinterklaas, wordt er een herhaling uitgezonden. Jammer genoeg herinnerd zij zich deze serie nog, mede door de leuke actie toendertijd van Super de boer met de stempels.

      /   Reply  / 
  11. sylvia

    Slecht trouwens ook dat ze het beeld naar breedbeeld hebben omgezet, de originele serie (zie ook dvd) is in groter formaat. Dit is jammer, want nu zijn er stukken van het beeld afgesneden. Nogmaals het is gewoon zo jammer dat ze deze serie herhalen. Ik dacht vanmiddag (omdat de kinderen die confettifabriek echt beu zijn) ik zet maar een oudere dvd op van heel vroeger, nog met Jacob, en meteen alle aandacht. Toen zag ik ook echt het verschil, hoe goed en groots Jetix de serie heeft gemaakt en hoe dat nu allemaal de vernieling word ingeholpen. En wat ik heel jammer vind en wat de kinderen trouwens helemaal niet snappen is dat telkens de clip van de jacht op het kasteel word uitgezonden, de kinderen snappen er niks van in die clip zie je ook chef en zn broer de kok, de boeven uit vorig jaar. De kinderen zeiden: zijn die boeven er ook weer vrij? Ze hebben helemaal gelijk, er is ook een clip van de confettifabriek gemaakt destijds, waarom herhalen ze die dan niet??????????????????????????

      /   Reply  / 
  12. Dina

    Mijn kids van 13 t/m 7 genoten tot vorig jaar van de club van sinterklaas, waren lid van de club en gingen naar de website, alle vier verkleden als muziek piet, coole piet, prof piet en hoge hoogte piet, echt ze deden allemaal mee. Totdat het ging naar rtl, op zo een tijd dat ze niet konden kijken.
    We dachten dit jaar het zal nu wel beter worden, maar dit is het verdwijnen van een zeer goede kinderhit, zowel voor jong als oud. En herhalen, zelfs die van 7 is teleurgesteld.
    En op nickelodeon slot marsepeinstein vinden ze niet leuk, zo nare man in een boek, het kan niet tippen aan de club van sinterklaas.

    Een gemiste kans voor rtl.

      /   Reply  / 
  13. Showneiuws

    De Club van Sinterklaas | Vanaf 3 november M/V | RTL 8

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>