Jörgen Raymann viert Suikerfeest op Nederland 2

Jörgen Raymann keert dit seizoen terug op de zaterdagavond met Zo: Raymann, maar hij mag ook eenmalig zijn oude stekkie op de zaterdagavond invullen met Raymanns Suikerfeest. De NTR omschrijft het als een amusante late night show.

In Raymanns Suikerfeest vertaalt de internationale feestelijke viering van het Suikerfeest naar landelijke televisie. De presentatie is in handen van Jörgen Raymann, met reportages, bekende gasten in de studio en entertainment in de vorm van stand up comedy en muziek. Het programma laat de diversiteit zien binnen de gelederen van verschillende culturen en de islamitische gemeenschap in Nederland.

Het Suikerfeest is een islamitisch feest waarop het einde van de ramadan gevierd wordt. Het Arabische Id-al-Fitr betekent ‘feestdag ter gelegenheid van het breken (vasten)’. Het Suikerfeest wordt niet door alle moslims op hetzelfde moment gevierd. Dit is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. Het Suikerfeest begint op de dag ervoor bij zonsondergang en duurt drie dagen. Het vieren van het Suikerfeest staat in het teken van gebed, samenzijn, liefdadigheid en eten en drinken.

Raymanns Suikerfeest, 22.35 uur, NTR (Nl2)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jörgen Raymann viert Suikerfeest op Nederland 2

  1. Cees

    Komt hij nou op zaterdag of zondag ?

    ” Jörgen Raymann keert dit seizoen terug op de zaterdagavond met Zo: Raymann, maar hij mag ook eenmalig zijn oude stekkie op de zaterdagavond invullen met Raymanns Suikerfeest.”

      /   Reply  / 
  2. Que

    Dan wil ik dat deze overgewaardeerde sujet ook aandacht besteedt aan de feesten van andere religies, maar dat zal wel niet gebeuren. ‘t Is tenslotte politiek niet correct, he?

    Vraag me af waarom dit figuur een platform krijgt op de NL televisie, terwijl hij niets toevoegt. Och ja, da’s waar ook! De publieke omroep krijgt voor elk gekleurd allochtoontje subsidie van de overheid (ingesteld toen links nog aan het bewind was).

    De po-tunnelvisionisten zullen dit wel weer “intelligente, kwalitatief hoogstaand en bewustzijnsverhogende televisie” vinden.

    Als je de eerste letter van het woord publieke neemt en de laatste drie van omroep, wat krijg je dan? Juist!

    Stop met die gesubsidieerde onzin!

      /   Reply  / 
  3. ee

    jeetje, nu ook al suikerfeestvieringen op de vaderlandse buis, vind ik echt niet kunnen. Doe dat lekker in marokko maar niet hier. Vind het diep treurig dat nederlandse omroepen hier aandacht aan geven. Zonde van de belastingcenten. doe Als ik naar Marokko verhuis, dan live de intocht van de sint op de marokkaanse buis?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>