Nederlands oefenen in Teleac-quiz De Taalmeester

De Teleac introduceerde vorig jaar het quizje De Taalmeester, waarin je thuis makkelijk mee kunt doen om je kennis van je moerstaal te testen. Hoewel de meeste opgaves niet heel moeilijk waren – en je als kijker thuis het dus al snel beter weet dan de BN’ers op tv – mag de educatieve omroep toch een nieuwe serie maken. Het tweede seizoen van De Taalmeester is vanaf vanavond te zien op Nederland 2. Marit van Bohemen presenteert, Jan Kuitenbrouwer werkt mee als zelfbenoemde taalspecialist.

In De Taalmeester laten drie bekende Nederlanders hun kennis van de Nederlandse taal zien. In vier rondes gaan ze onder meer spelling testen en verborgen woorden zoeken. Ook moeten ze duidelijkheid geven over de betekenis van nieuwe woorden in de Nederlandse taal en bepaalde spreekwoorden en gezegden kunnen vinden.

Iedere speler bouwt in elke ronde z’n punten op. Na vier rondes valt de kandidaat met de minste punten af. Deze kandidaat schrijft in de studio de aftiteling in dicteevorm. Elke aflevering wordt afgerond met een finale. Dan spelen twee kandidaten tegen elkaar. Zij komen de finale in met de behaalde punten uit ronde 1 t/m 4. In een spannend eindspel gaan ze onder flinke tijdsdruk met woorden en letters aan de slag.

De Taalmeester, 20.55 uur, Teleac (NL2)

Zie ook
- NPS, Teleac en RVU vanaf 1 september verder als NTR
- Nieuwe Teleac-quiz De Taalmeester wel eenvoudig
- Nieuwe taalquiz bij NPO: De Taalmeesters

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlands oefenen in Teleac-quiz De Taalmeester

  1. annelieke

    Leuk quizje, maar dat Jan Kuitenbrouwer al verschillende keren verkeerde uitleg heeft gegeven, is zorgelijk voor een programma waar mensen wat van zouden moeten leren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>