Google ‘ijsverkoper’ Eric Schmidt in College Tour

Twan Huys heeft een spannend onderwerp vanavond in College Tour, zo stelt hij: zoekmachinegigant Google. Topman Eric Schmidt schuift aan voor een interview. “Waar wij eigenlijk nooit bij stilstaan, is dat alles wat wij googelen, wordt opgeslagen en doorverkocht aan adverteerders. Maar ook als Justitie dat afdwingt, kan Google die opgeslagen zoekresultaten moeten afstaan. De CIA kan dan bij Google in een onderzoek naar een verdachte nagaan wat hij het afgelopen jaar heeft gegoogeld.”

Google weet dat veel gebruikers het niet fijn vinden dat deze privacygevoelige informatie wordt doorverkocht, maar Google schuilt zich achter het feit dat ze wel geld moet verdienen om de zoekmachine draaiende te houden.

Twan Huys zet Schmidt bij de opnames voor het blok. “Er is een filmpje, en dat filmpje haat Eric Schmidt, waarin hij wordt neergezet als een gemene ijsjesverkoper die ijs aan kinderen weggeeft. Eric zei me na afloop dat we iets voor elkaar hadden gekregen wat niemand ooit lukte: hem dit filmpje laten uitkijken. Hij wilde het niet zien op basis van wat hij er alleen over gehoord heeft, hij haat het!”

Veel vragen bij College Tour gaan over het spanningsveld van gratis zoekresultaten, het haast onmisbare karakter van Google, privacy en het verdienmodel van de zoekmachine.

College Tour, 20.25 uur, NTR (NL3)

Bekijk het filmpje van ice cream man Eric Schmidt:

1 Reacties // Reageer

One thought on “Google ‘ijsverkoper’ Eric Schmidt in College Tour

  1. Timo

    Must-see interview hoop ik. Ik hoop dat er niet simpele en voor de hand liggende vragen worden gesteld.
    Dus morgenochtend maar ff on-demand terug kijken, aangezien ik vanavond in de bios zit op dit tijdstip voor Snow White and the Huntsman en Promotheus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>