Serie-avond op Nederland 3: Penoza II en Lieve Liza

Op Nederland 3 is vorige week al met veel succes dramaserie Penoza II van start gegaan. Meteen na die misdaadserie volgt nu het veel luchtiger Lieva Liza, een coproductie van Vara, VPRO en NTR. We volgen hierin Mark (Gijs Naber), die zijn baan als voetbaljournalist verruilt voor een plek op de redactie van een vrouwentijdschrift. Dat is niet zijn eigen keuze, maar een noodgedwongen transfer. Mark zelf ziet het als een enorme degradatie en houdt zijn nieuwe werk verzwegen voor zijn omgeving.

Bij het blad mag hij de probleemrubriek Lieve Liza voor zijn rekening nemen. Naarmate Marks privéleven in steeds roeriger vaarwater komt, worden zijn antwoorden op vragen van lezeressen steeds levensechter. Elke aflevering draait om een probleem van een lezeres, waarbij Liza (Mark dus) een oplossing moet zoeken.

De omroepen omschrijven Lieve Liza als een tragikomische serie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Elisa Beuger, Abel Nienhuis, Loes Haverkort, Isa Hoes en Mike Libanon.

Lieve Liza, 21.25 uur, Vara/VPRO/NTR (NL3)

Zie ook:
- Hoofdrol Isa Hoes in nieuwe Vara-dramaserie Lieve Liza
- Probleembrieven met tegenzin beantwoord in Lieve Liza

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Serie-avond op Nederland 3: Penoza II en Lieve Liza

  1. Yeah

    Penoza was wederom geweldig!
    Ik vond Lieve Liza nog niet enorm sterk, maar ik denk dat je ervan moet houden..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>