Nederland 3 sluit 2013 af met heel veel Top 2000

foto: Sandra de WitteDe ontknoping van de Top 2000 is nabij, even voor middernacht klinkt Bohemian Rhapsody weer op Radio 2. Nederland 3 mag zich gedurende het radio-evenement de Top 2000-tv-zender noemen en op oudejaarsavond is de programmering nagenoeg volledig ingeruimd voor de ranglijst. Om half acht is er eerst nog een aflevering van De Top 2000 a Gogo, later op de avond ook nog een special over de nummer 1 van Nederland en de Top 2000 Sing-a-long.

In de Top 2000 a Gogo: “In een daverende finale aandacht voor de dit jaar overleden Lou Reed en diens voorliefde voor boeddhistische klankschalen. Gerdi Verbeet verklapt dat ze op de middelbare school dansles gaf aan medeleerlingen en laat zich verleiden tot een schuifeldansje met Matthijs van Nieuwkerk. Tom Barman & Stacey Rookhuizen spelen de quiz. Leo Blokhuis laat horen waar André Hazes al die ijzersterke melodieën vandaan haalde. En chef-kok Pierre Wind brouwt een hallucinerende cocktail voor de koningin van de avond.”

In de documentaire Top 2000: De Nummer één van Nederland laat de NTR zien dat de radiolijst meer is dan Queen alleen. “Iedereen heeft wel een eigen favoriet nummer. We bezoeken een heuse Top 2000-kerkdienst, gaan langs bij lokaal georganiseerde Top 2000-quizzen en zijn te gast op een heuse Top 2000-mannenavond. En we nemen de trein naar Arnhem, Top 2000-stad bij uitstek. Bij al deze gelegenheden krijgen de fans de kans te laten zien wat voor hen nu écht op 1 staat.”

De Top 2000 wordt feestelijk en swingend afgesloten op oud en nieuw met de Top 2000 Sing Along. Met optredens van onder anderen: Racoon, Sandra van Nieuwland, VanVelzen, Lee Towers, Anita Meyer en Glennis Grace. De presentatie van Top 2000 Sing Along is dit jaar in handen van Paul de Leeuw.

Top 2000 a Gogo, 19.30 uur
Top 2000: De Nummer één van Nederland, 22.15 uur
Top 2000 Sing-a-long, 23.40 uur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>