Na Buch in de Bajes ook NTR in vrouwengevangenis

vrouwen achter traliesIn Nederland zijn drie vrouwengevangenissen, in Ter Peel, Zwolle en Nieuwersluis, speciaal ingericht voor vrouwen. Alledrie hebben ze hun eigen specialisatie. Voor de NTR filmden Hugo Arlman en John Peters in deze gevangenissen. De opnames zijn vanaf vanavond te zien op Nederland 2.

12.000 mannelijke gevangenen telt Nederland en 700 vrouwelijke gevangenen.  Wie zijn deze vrouwen en waarom zitten ze hier? En hoe is het om met deze vrouwen te werken? In een indringende driedelige serie zien we hoe het er aan toegaat in Ter Peel, Zwolle en Nieuwersluis.

Hugo Arlman en John Peters spraken voor deze serie uitgebreid met de vrouwen over hun verleden, hun toekomstverwachtingen en de manier waarop ze hun leven weer op orde proberen te krijgen. En ze interviewden de gevangenismedewerkers over het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke gevangenen, gebeurtenissen die grote indruk maakten en waarom werken met deze gedetineerden zo bijzonder is.

Momenteel loopt er bij RTL een derde reeks van Buch in de Bajes, eveneens opgenomen in een vrouwengevangenis.

Vrouwen Achter Tralies, 21.15 uur, NTR (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>