Opening Uitmarkt met Acda & De Munnik op NPO2

acda munnikIn Amsterdam staat de opening van het culturele seizoen dit weekeinde centraal met de Uitmarkt. Theatergezelschappen, musicalproducties en artiesten presenteren zich voor nop aan het publiek, in de hoop komend seizoen volle zalen te trekken. De NTR doet al jaren live verslag van het evenement, vanavond is de opening live te volgen op NPO2. Op die openingsavond staat ook Acda & De Munnik, dat komend seizoen afscheid neemt van zijn publiek.

Vorige week trad het duo al gratis op in het Vondelpark. De belangstelling daarvoor was zo groot, dat is besloten nog een gratis optreden te doen. Dit keer op het Museumplein, waar meer toeschouwers kunnen staan.

Jörgen Raymann praat de avond op televisie aan elkaar. Er is aandacht voor Surinaamse muziek met een bijzondere samenwerking van Edgar Burgos, Oscar Harris, Patrick Tevreden en Typhoon. Popmuziek met optredens van Acda en de Munnik en Waylon. Cabaret van Martijn Koning, hiphop van Shailesh Bahoran. Akwasi brengt een ode aan Bram Vermeulen en Remy van Kesteren betovert ons met een prachtig stuk op harp. Verder zet New Cool Collective samen met Daniel von Piekartz de Uitmarkt op zijn kop en pakt De Nationale Opera uit met een koor van maar liefst 120 man.

Uitmarkt, 21.10 uur, NTR (NL2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>