Diederik Jekel loopt marathon voor NTR-show

diederik jekelBij de NTR op NPO2 begint vanavond een nieuw wetenschappelijk programma: De Kennis van Nu. Diederik Jekel, André Kuipers, Bart Meijer en Liesbeth Staats gaan op een do it yourself-methode elke week om met de wetenschap. Zo kan het gebeuren dat Diederik (bekend van De Wereld Leert Door) zich waagt aan een marathon, geholpen door de wetenschap.

In mei kon hij nog geen 100 meter hardlopen en in oktober is hij klaar voor de marathon van Amsterdam. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel is veranderd van een zwaarlijvige inactieve  roker in een slanke sportman. Met behulp van de wetenschap lukt het hem binnen vier maanden om fit genoeg te zijn om 42 kilometer en 195 meter binnen vijf uur af te leggen.

We zien hoe de Nederlandse sportwetenschap erbij geholpen heeft dat hij het nog gaat halen ook. Hoe moet je trainen zonder blessures? Wat moet je eten om voldoende af te vallen? En hoe blijf je gemotiveerd om vier keer per week de gympies aan te trekken en erop uit te gaan? De Nederlandse sportwetenschappers hebben de antwoorden.

De Kennis van Nu, 19.45 uur, NTR (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>