Droom Guus Meeuwis in documentaire Guus Gaat Naar Londen

foto: Christie GoodwinnVoor Guus Meeuwis komt een lang gekoesterde wens uit als hij dit jaar optreedt in één van de beroemdste concertzalen ter wereld: The Royal Albert Hall in Londen. Het is de gedroomde kroon op zijn jubileumjaar, want deze zomer was het precies twintig jaar geleden dat hij doorbrak met Het is een nacht. In de documentaire Guus Gaat Naar Londen zien we de aanloop naar het unieke concert en de spannende uren in Engeland. Nog nooit in de geschiedenis van The Royal Albert Hall werd er een concert in het Nederlands gegeven en was het bier in de pauze al uitverkocht.

Het is voor de meeste artiesten onmogelijk om op te treden in de historische concertzaal. De eisen aan de artiesten zijn hoog en het concert moet uitverkopen. Door aanhouden, een goed netwerk, bluf en een beetje geluk, lukt het Guus en zijn team om na zeven avonden Eric Clapton één avond te bemachtigen. Binnen twee dagen is het uitverkocht. De trouwe fans reizen massaal af naar Londen en maken er een groot feest van. Zelfs de nuchterste Brabander wordt daar even stil van.

Na de documentaire volgt om 22.00 uur een compilatie van het concert: Guus Meeuwis live at The Royal Abert Hall. Meeuwis koos ervoor om in Londen geen speciale gastoptredens te organiseren, maar om uit te gaan van eigen kracht. Hij speelt chronologisch zijn favoriete nummers van elke plaat en maakt zo een reis door twintig jaar hits. Bandleider en producer Jan-Willem Rozenboom opent het concert op spectaculaire wijze op het aanwezige pijporgel met een speciaal geschreven compositie.

Guus Gaat Naar Londen, 20.55 uur, NTR (NPO3)

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Droom Guus Meeuwis in documentaire Guus Gaat Naar Londen

  1. nicole

    Geweldige documentaire!!

      /   Reply  / 
  2. Lex

    Fantastische documentaire, Guus heeft iets speciaal en zo’n droom verwezenlijken…geweldig!!
    in combi met de Royal Albert Hall een magistraal en uniek optreden.
    Respect voor Guus en zijn team.

      /   Reply  / 
  3. Fred

    Kijk dat was een echte top documentaire! Beter als die zooi op RTL4!!

      /   Reply  / 
  4. Piet

    Niemand schijnt hier te weten wat een documentaire is. Dit was dus een reportage.

      /   Reply  / 
    1. Lex

      Top Piet, maar als je toch wat kennis wil bijbrengen geef dan meteen even definities cq verschil aan 😩

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>