Muzikale kersttraditie: Top 2000 a GoGo op tv

top 2000 matthijs van nieuwkerk leo blokhuisOp Eerste Kerstdag schiet Radio 2 traditioneel uit de startblokken met de Top 2000. En dat betekent ook dat Matthijs van Nieuwkerk elke avond weer is te vinden in het Top 2000 Café voor het goed bekeken muziekprogramma de Top 2000 a GoGo. Dit jaar komen onder andere Douwe Bob, Sanne Wallis de Vries, Eva Cleven en GTST-ster Caroline de Bruijn langs.

Al 15 jaar lang laat de Top 2000 a gogo tussen kerst en oud & nieuw zes avonden achter elkaar haar licht schijnen op de lijst der lijsten. De complete popgeschiedenis passeert de revue. Matthijs’ muzikale steun en toeverlaat Leo Blokhuis diept elk jaar opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis op. Uiteraard zit de serie vol met videoclips, reportages en mooie verhalen aan de stamtafel.

In de uitzending vanavond: Topkok Julius Jaspers laat ons weten waarom Funkin’ for Jamaica van Tom Browne eigenlijk op nummer 1 zou moeten staan. In de quiz nemen Roos Schlikkers en Jan Versteegh het tegen elkaar op. De reportages gaan over één van de eerste rapplaten ooit, Rap-O Clap-O van Joe Bataan en Sheila E, die vertelt over haar samenwerking met Prince en het nummer A love bizarre. Aan de stamtafel een enorme Herman Brood fan, over zijn ontmoeting met deze rock ‘n roll held. Leo Blokhuis geeft een muziekcollege over de relatief onbekende Leon Russel, een van de vele overleden muzikanten in dit rampjaar voor de muziek.

Top 2000 a GoGo, 19.30 uur, NTR (NPO3)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Muzikale kersttraditie: Top 2000 a GoGo op tv

  1. Flier George

    Allemaal een fine kerst van uit Anjum 😎 Groetjes sjors

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>