Man Bijt Hond eert overleden Nel Veerkamp (82)

Nel Veerkamp is niet meer. Ze is vanmorgen op 82-jarige leeftijd overleden. De laatste tijd was er in de showrubrieken zo nu en dan al aandacht voor de verslechterende gezondheid van Veerkamp. De kettingrokende vrouw werd bekend door een eigen soap in het programma Man Bijt Hond: de Veerkampjes. Met haar opmerkelijke karakter groeide ze uit tot een tv-persoonlijkheid. Man Bijt Hond staat vanavond en nog heel de week stil bij Nel Veerkamp.

Nel werd geboren op 15 oktober 1928 als Petronella Smit en kwam uit een gezin met vier zussen. Nel werkte jarenlang als koffiejuffrouw in de kantine van Dirk van den Broek en vulde later vakken in de supermarkt. Ze bracht samen met haar man Gerrit Duijker zes kinderen groot. Na 48 jaar huwelijk overleed haar man in 1994. Nel heeft het verlies van haar man, evenals het vroegtijdig overlijden van haar zoon, moeilijk kunnen verwerken. Ze vond het moeilijk om alleen te zijn en woonde daarom jarenlang in bij o.a. haar dochter Hanny en schoonzoon Ton op de woonboot.

Man bijt hond ontmoette de rokende en in tijgerprint gehulde Jordanese voor het eerst in 2004. De NCRV meldt: “Ze keek naar The Bold and The Beautiful en telde de trucks die voorbij kwamen. Ze stak de ene sigaret na de andere aan, en rookte al vanaf haar dertiende. Dat ze uitgroeide tot een van de meest bekende karakters van Man bijt hond had ze zelf nooit durven dromen. Nel genoot van de aandacht. Ze stond bekend als iemand die geen blad voor de mond nam en op momenten mopperig uit de hoek kon komen, maar altijd met humor. Dat was Nel ten voeten uit. Een hilarisch moment uit Man bijt hond was dat Nel het gebit van meneer Bakker in haar mond stopte bij de tandarts. Tot aan haar dood heeft ze dit voorval ontkend. Ze werd al snel erg geliefd onder het publiek bij jong en oud omdat ze altijd zichzelf bleef. De populariteit groeide uit tot een geslaagde fandag en een persiflage door Carlo Boszhard.

Met liefde en dankbaarheid herinneren we haar als een tikkie eigenwijs, recht voor z’n raap en met een flinke dosis humor.”

Vanavond staat de gehele uitzending van Man bijt hond volledig in het teken van deze bijzondere vrouw Nel Veerkamp. In de rest van de week worden de afleveringen van De Veerkampjes uitgezonden in Man bijt hond.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Man Bijt Hond eert overleden Nel Veerkamp (82)

  1. irene

    veel sterkte met het verlies van nel wat een wereld wijf was ze

      /   Reply  / 
  2. anita

    lieve Nel, rust maar zacht !!! Anita

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>