Concurrerende nieuws jaaroverzichten van PO en RTL

Al jarenlang bestaat er gezonde concurrentie tussen het Journaal van de Publieke Omroep en het RTL Nieuws. Prima, zo houd je elkaar scherp. Bovendien zijn beide rubrieken nog best verschillend en bereiken ze zodoende allebei een andere doelgroep. Toch is het een beetje onhandig (misschien zelfs wel zuur voor de makers) dat de twee hun jaaroverzicht recht tegenover elkaar hebben geprogrammeerd.

Want om half negen kunnen we op Nederland 1 kijken naar de NCRV Nieuwsquiz, waarin alle markante momenten van 2006 nog eens de revue passeren in quizvorm. Met multiple choice antwoorden, kun je thuis ook gezellig meedoen. Bovendien is er een blik kandidaten in de vorm van Bekende Nederlanders opengetrokken, kun je kijken of je meer weet dan bijvoorbeeld Alexander Pechtold of Aart Staartjes.

RTL Nieuws giet zijn jaaroverzicht dit keer in een populariteitslijstje: het publiek bepaalde welke fragmenten en nieuwsgebeurtenissen ze nog eens terug wilde zien, RTL maakte de rangschikking op en zendt deze vanavond uit. Leuke manier om het om te draaien, voorheen bepaalde RTL immers zelf de volgorde. Waarschijnlijk komen nu nog steeds dezelfde onderwerpen voorbij, maar is er nu een gevoel van interactiviteit bij de kijker.

Nationale Nieuwsquiz, 20.30 uur, NCRV (Nederland 1)
RTL Nieuws Jaaroverzicht, 20.35 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>