Uitzendinggemist.nl goes YouTube

Het aanbieden van programma's op Uitzendinggemist heeft voor- en nadelen voor de Publieke Omroep. Programma's worden voor een grotere doelgroep bereikbaar, maar het 'stelen' van content is ook eenvoudiger geworden. Wie een blik werkt op YouTube, komt er talloze fragmenten en filmpjes tegen van de Publieke Omroep, die dan weer worden verspreid op sociale netwerken als Hyves. Op zich juicht de PO het toe dat content zo een tweede leven krijgt, maar liever houden ze de handel en wandel in eigen handen. Daarom komt er in 2008: Uitzendinggemist.nl versie 2.0

Uitzendinggemist.nl heeft een aantal facetten van YouTube afgekeken. Zo kun je straks filmpjes of hele uitzendingen van de site implementeren (embedden) in je eigen profiel of website. Ook kun je zelf een aantal programma's uitkiezen en daar een player van maken. Straks een heel seizoen van De Lama's aanbieden is dus geen probleem meer van de websitehouder.

Maar dat kan nu ook al door gebruik te maken van YouTube-filmpjes, right? Daarom creëert de Publieke Omroep een meerwaarde. Je kunt straks zelf de tijdcodes instellen; beginnen op 3 minuut 15 en eindigen op 7 minuut 20 bijvoorbeeld. Op die manier kun je de programma's dus wel erg customizen.

Wat verder aan bod kwam op NPOX, het festival voor makers van de Publieke Omroep: het bereiken van onbereikbare doelgroepen, zoals de (allochtone) jeugd. Daarvoor komen straks tips, de 'must-see's' van de Publieke Omroep. Deze worden uitgelicht op websites waar die onbereikbare doelgroepen komen, zoals Hyves en Maroc.nl. Op die manier moet ook die groep in contact komen met de Publieke Omroep.

Zie ook:
- SBS zet Grey's Anatomy, Lost en Desperate Housewives online
- Publieke Omroep zou van YouTube moeten leren, niet bestrijden

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Uitzendinggemist.nl goes YouTube

  1. Valpa

    en dan ook eindelijk flashfilmpjes.. die niet om de haverklap blijven hangen? en in goeie kwaliteit..?

      /   Reply  / 
  2. Kokstra

    De kwaliteit van Uitzending Gemist mag wel wat omhoog idd, beetje met de tijd mee gaan…

      /   Reply  / 
  3. L. Franken

    wat is de naam van het hotel in griekenland dat vanavond op rtl 4 is uitgezonden in “herrie in het hotel”?

      /   Reply  / 
  4. carlo

    Als je het adres weet mail dit dan aub ook aan mij [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>