Floortje Dessing leverde zelf salaris in

Floortje Dessing is niet langer een van de grootverdieners van de NPO. Toen vorig jaar discussie ontstond over haar salaris, dat hoger uitviel dan het inkomen van de minister-president, heeft ze zelf om een verlaging gevraagd, zo onthult ze in het radioprogramma van Ruud de Wild. “Ik had helemaal geen zin in die ophef. En het salaris kan me niet boeien, ik verdien nog steeds hartstikke goed. Gooi het dan maar lekker omlaag”, beredeneert ze.

Toen Floortje van RTL naar Llink ging, leverde ze al flink in op haar salaris. Toch kwam het nog boven de 170.000 euro uit. Dat is nu dus teruggebracht. Dessing is daarmee één van de weinige grootverdieners bij de NPO die zijn of haar inkomen heeft teruggebracht. Al heeft bestuursvoorzitter Henk Hagoort ingestemd met een lager salaris dan zijn voorganger, Harm Bruins Slot. Hagoort deed dat om een voorbeeldfunctie te geven.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Floortje Dessing leverde zelf salaris in

  1. stef

    wrom mag iemand niet meer verdienen dan balkenende

      /   Reply  / 
  2. Hendrik

    Goed idee van haar om haar salaris te korten al had het leuker geweest als zij een deel van haar salaris had ingezet voor een goed doel.

    @ Stef: Meer verdienen dan Balkenende mag wel, maar zijn salaris geldt als een norm voor mensen die in de publieke sector werken. Het geld dat hier verdient wordt is vaak belastinggeld en als burger wil je dat dit goed besteedt wordt. In de andere sectoren verdienen topmensen vaak wel miljoenen.

      /   Reply  / 
  3. Dario

    Slaatje Dressing….

      /   Reply  / 
  4. WT R0cks

    Je mag wel wat aan mij geven hoor Floortje…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>