ONM enorme hit op Uitzendinggemist

Naar de dagelijkse afleveringen op Nederland 3 van ONM kijken niet heel veel mensen. Met 300 duizend kijkers mag BNN in zijn handjes knijpen. Maar de soap is wel een enorme hit op Uitzendinggemist. Vorig jaar zijn daar meer dan 5 miljoen afleveringen bekeken, zo is gisteren bekendgemaakt tijdens het Mediaparkjaarcongres. Alleen De Lama’s werden beter bekeken met meer dan 6 miljoen views. Op de derde plaats staat opmerkelijk genoeg Boer Zoekt Vrouw, op tv al goed voor 4 miljoen kijkers en over 2008 ook nog eens 4,4 miljoen views.

Eerder bleek al dat vooral dramaseries profiteren van het zogeheten uitgesteld kijken. Uit onderzoek blijkt dat veel tv-kijkers Net 5-series opnemen en op eigen gelegenheid kijken. Overigens zijn al die buitenlandse series niet beschikbaar voor online terugkijken via een zender of omroep, in verband met rechtenkwesties.

Het Mediaparkjaarcongres was verder weinig spannend, tot concrete vernieuwing wilde het allemaal niet leiden. Wel gaf omroepbaas Henk Hagoort aan de online strategie te willen wijzigen. De NPO heeft zich te veel op verschillende vormen online gericht en gaat zich nu primair richten op audio en video en minder tekst.

Zie ook:
- YouTube-versie van Uitzendinggemist komt er aan

- Vooral Net 5 profiteert van ‘uitgesteld kijken’

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “ONM enorme hit op Uitzendinggemist

  1. Goes

    Ik denk dat het hoge uitzendinggemist gehalte voor ONM komt doordat het voor een soap te vroeg wordt uitgezonden. Het komt bijna direct na de kinderprogramma’s op Nederland 3 en veel van het soap publiek zit pas om 19:30 or 20:00 klaar. Er zijn, zeker bij de publieke omroep, teveel programma’s die eigenlijk tussen 20:00 en 24:00 uitgezonden zouden moeten worden, maar waar gewoon geen tijd voor is.

      /   Reply  / 
    1. michel

      Ja denk dat je gelijkt hebt. denk dat Onm op tv veel beter zou scoren op de late avond van Ned3. Echt grappig als je s’nachts kijkt op uitzendinggemist dan staan Onm en Spangas altijd in de top5 van wat kijken bezoekers nu. Echt grappig.

      Op Ned3 mis ik eigenlijk ook een programma als De klas van 2008 (maar dan het hele jaar door) Eigenlijk leent een oud format van Bnn zich hier beter voor: Het Elftal. 11 verschillende jongeren (en de mensen om hun heen zie je ook) laten een jaar lang hun leven filmen. Een verslag hiervan is dagelijks te zien op Ned3. Wekelijks of om de 2 weken komt het Elftal bij elkaar en praat en discussierd over het nieuws en over elkaars leven. Aan de hand van fragmenten. Dit zou mooi op de Zondagavond kunnen. Toen werd het gepresenteerd door Jeroen Pauw en Bridget Maasland. Nu vind ik het wel iets voor Arie Boomsma en Issolde Hallensleben

        /   Reply  / 
  2. TJ

    Het is elke dag dus enorme hit ?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      dat denk ik wel. 5 miljoen views, dat zijn er gemiddeld meer dan 100 duizend per dag. Ik denk alleen dat het aantal kijkers steeds meer toeneemt. dus begin 2008 70.000 per dag en eind 2008 zo’n 150 duizend per dag. Maar dat is speculatief van mij hoor.

        /   Reply  / 
      1. Ron

        Herman, 5 miljoen views op jaarbasis delen door 365 dagen is volgens mijn rekenmachine een slordige 13000 per dag. Heb je niet ergens een nulletje teveel in jouw berekening staan?

          /   Reply  / 
        1. Herman Roggeveen Auteur

          daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben ;)

            /   Reply  / 
        2. Frank | ONM Tha Bomb

          Maar er is ook weer geen 365 dagen ONM per jaar.

          Gemiddeld worden de streams van ONM door ongeveer 30.000 mensen bekeken.

            /   Reply  / 
  3. Mark

    GTST is ook enorm populair via RTL Gemist. Het programma staat elke dag op 1 in de dag top 10 van streams van SKO (elke aflevering rond de 100.000 views via internet).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>