Hagoort wil salaris presentator aftoppen op 240.000 euro

De discussie over topverdieners bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijft de gemoederen bezighouden. Voorzitter Henk Hagoort beloofde na de zomer met een beloningscode te komen, desgevraagd laat hij aan Minister Plasterk weten een plafond te willen inbouwen van 240.000 euro. Dat schrijft NRC Handelsblad. Alleen talenten die heel uniek zijn en in het voordeel van de hele NPO werken, zouden meer kunnen verdienen. Maar dan nog steeds volgens een strikte beloningscode. Daarbij kan worden gedacht aan presentatoren als Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk.

Hagoort benadrukt dat het om een voorstel gaat. “We moeten het nog vaststellen. En ik ga niks vaststellen als ik toch weet dat er geen draagvlak voor is.” Plasterk zelf noemde eerder een bedrag van 200.000 euro als bovengrens. Veel politici zien het maximum salaris liever niet boven de Balkenende-norm uitkomen, wat neerkomt op 170.000 euro.

De publieke omroepen hebben grofweg zo’n 20 presentatoren die nu boven de Balkenende-norm verdienen.

Zie ook:
- Hagoort heeft na zomer beloningscode presentatoren
- Daar gaan we weer: ‘Vangen bij de Vara’
- Patrick Lodiers weer onder vuur om verdiensten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hagoort wil salaris presentator aftoppen op 240.000 euro

  1. Goes

    Ik vind dat Hagoort zich hiermee behoorlijk belachelijk maakt. Ik geloof dat de meeste die de Balkenende norm overschrijden al tussen de 170 en 240 zitten. Degene die er boven zitten zijn zo getalenteerd dat ze dit gewoon mogen blijven verdienen, er veranderd dus niets.

    Daarnaast zijn er ook nog een aantal presentatoren die via hun productiebedrijf hun salaris verdienen. Jeroen Pauw (€ 300.000,-)+ waar de PO lekker ruim aan meebetaald. Er zullen er nog wel een paar zijn die dus niet op de salarisstrookjes van de PO staan, maar wel al hun geld zo’n beetje van de PO ontvangen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>