Plafond salaris tv-presentator nog onderwerp van discussie in Den Haag

Minister Plasterk had het zich zo mooi voorgesteld: presentatoren en voorzitters bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mogen niet meer dan 181.000 euro verdienen, de Balkenende-norm. Slechts voor een handjevol talenten die onmisbaar zijn voor de omroep, zou een uitzondering mogen gelden. Maar die uitzonderingsregel lijkt het niet te gaan halen in de Tweede Kamer. ChristenUnie, SP zijn het er niet mee eens. Joop Atsma (CDA) heeft ook zo zijn bedenkingen. Wanneer heel het CDA daar achter staat, is er een kamermeerderheid die de regeling blokkeert.

“Ik ben niet tegen een handjevol uitzonderingen, maar laten we die dan eerlijk verdelen over de omroepen”, zegt hij in De Telegraaf. Hij doelt daarmee op bijvoorbeeld de Vara, die vijf grootverdieners in huis heeft, zoals Paul de Leeuw, Giel Beelen, Jeroen Pauw, Paul Witteman en Matthijs van Nieuwkerk.

CU en SP zijn dus helemaal tegen de uitzondering. “Voor de uitzonderingen is geen plafond afgesproken. Dus het salaris van die toppers kan wel oplopen tot 6,5 ton. Overal raken mensen hun baan kwijt, dan kun je als overheid geen vette beloningen uitdelen.”

Het debat zal dus nog wel interessant worden. Paul de Leeuw neemt vanmiddag alvast een voorschot op Twitter: “Er is weer omroepsalarisdebat? En of ik nog bij de VARA blijf? Ja hoor: pdl draait gewoon doorrrr! En zoals ZMEISJE zegt: geen cent teveel.”

Zie ook:
- Plasterk heeft plafond voor presentatoren Publieke Omroep
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Atsma (CDA) wil NPO hervormen (maar heeft nog niet de juiste aanpak)
- Tros krijgt fikse waarschuwing van Plasterk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>