‘SpangaS neemt tijdslot ONM in’

Nederland 3 blijft om 19.00 uur Nederlands drama uitzenden als ONM na mei verdwijnt. Netmanager Roek Lips gaat vrijwel zeker SpangaS op het tijdslot programmeren, melden bronnen aan Zappen.blog.nl. SpangaS (NCRV) trekt nu een erg jeugdig publiek aan het einde van de middag, voornamelijk tussen de 12 en 17 jaar.

De bioscoopfilm SpangaS op Survival werd vorige maand al bekroond met een gouden film, wat betekent dat er meer dan 100 duizend bezoekers zijn geweest. SpangaS op Survival heeft al meer dan 1,5 miljoen euro omgezet, wat aangeeft hoe populair de serie is.

De serie draait om de levens van een groep leerlingen op het Spangalis College. Ze maken alles mee wat op het voortgezet onderwijs kan gebeuren. Zo lopen ze stage in een manege, helpen gehandicapten, worden verliefd, maken ruzie en zijn onzeker.

De laatste afleveringen van ONM worden in december opgenomen en in mei uitgezonden. Na de zomerstop zal dan vermoedelijk SpangaS terugkeren als lead-in van De Wereld Draait Door. Het vierde seizoen van de serie komt begin 2010 op de buis. Het is één van de speerpunten van Nederland 3 om een jong publiek te trekken.

Zie ook:
- Nieuwe afleveringen SpangaS
- Roek Lips weigert ‘offer you can’t refuse’ van BNN
- ONM stopt definitief na lopend seizoen
- Roek Lips: Helft kijkers ONM is 50-plus

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “‘SpangaS neemt tijdslot ONM in’

  1. Jo

    Leuk! Komt SpangaS dan op Z@pp of op Nederland 3??

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Ik had liever iets gezien in de geest van:

    (19:00 STER)
    19:05 Blikvoer TV (tvlab)
    19:15 Gangmakers (tvlab)
    19:20 NOS Journaal op 3
    (19:25 STER)
    19:30 DWDD

      /   Reply  / 
  3. AJ

    Sesamstraat terug naar het oude tijdstip?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Dat zou inderdaad weer heel goed een gevolg kunnen zijn, had ik nog niet aan gedacht.

        /   Reply  / 
  4. michel

    Goed idee dit! Spangas trekt een heel breed publiek! Ook word er vaak s’nachts naar gekeken als de doelgroep op bed ligt. Goede serie!

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Denk dat de spangas kijker geen DWDD kijker is, maargoed.

      /   Reply  / 
  6. Flakin

    Maar dat is toch enorm dom, want dan begint volgensmij ook de altijd de nieuwe aflevering van Het Huis Anubis, waar op dit moment zo’n 400.000 mensen naar kijken, dat zal wel zo ongeveer dezelfde mensen zijn die naar Spangas kijken.

      /   Reply  / 
  7. Moniek

    Ik zou het niet gedaan hebben, naar mijn idee kijken de kinderen meteen na het avond eten, en zo ong. een uurtje na het avondeten gaan de ouders meekijken die dan klaar zijn met hun dagelijkse taken (om het zo maar even te noemen ;) ) en willen dan vaak iets anders zien, zoals Wie Is De Chef (al stopt dat binnenkort weer even geloof ik, maar goed)… ik denk niet dat dit SpangaS goed zal doen

      /   Reply  / 
    1. michel

      Ik denk dat dit een manier is om langer door te kunnen gaan met Spangas. De personages worden een beetje te oud voor de rol die ze spelen. Als ze door blijven gaan op de oude manier dan moeten ze volgend jaar stoppen met spangas. Als de serie door trekken en veranderen en dus ook verhuist van uitzendtijdstip dan kunnen ze langer door gaan. De doelgroep die Spangas nu kijkt word ook ouder en verhuist dus gewoon mee.

        /   Reply  / 
      1. Rick Bosveld

        Dat is een hele goede actie, want de oudste van Spangas zitten al 2 jaar in de 4de volgens mij en laat het een soap worden in samenwerking van BNN en NCRV en dan Sesamstraat terug naar 18.00 uur!

          /   Reply  / 
        1. Rick Bosveld

          maar die doelgroep kan wel worden gecreerd.

            /   Reply  / 
  8. Lotte

    Spangas heeft echt geen doelgroep voor mensen tussen de 12-17 denk ik! Spangas is meer voor de basisschool! En Anubis is ook op dat tijdstip wat volgens mij hetzelfde publiek trekt.

      /   Reply  / 
  9. poker strategys

    I have been a guest of this home page! ZiPiTiDuYa… ZiPiDiHey…

      /   Reply  / 
  10. Marcel

    Roek Lips…. ex-NCRV-bobo
    Spangas….. NCRV-programma.

    Ik denk een één-tweetje tussen Lips en NCRV achter de rug van BNN om. En let wel dit is niet de eerste papenstreek van Lips.

      /   Reply  / 
  11. Pingback: SpangaS op tijdstip ONM, meer kindertelevisie per dag | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>