Jan Tromp presentator Uitgesproken Vara

De Vara komt dit najaar op maan- en vrijdagen met Uitgesproken Vara, een actualiteitenrubriek op de plaats van Netwerk op Nederland 2. Jan Tromp wordt het boegbeeld van dit nieuwe programma, zo maakt de omroep vandaag bekend. In de jaren ’70 en ’80 werkte de journalist ook al voor de Vara.

Uitgesproken Vara is onderdeel van de nieuwe, dagelijkse actualiteitenrubriek die vanaf september zal worden uitgezonden op Nederland 2, waarin duiding en opiniëring een voorname rol spelen. De rubriek wordt twee dagen per week door de EO gemaakt, één dag door WNL en twee dagen door de Vara, onafhankelijk van elkaar. Het is de bedoeling dat zo de pluriformiteit binnen het publieke bestel wordt versterkt, aldus de omroep.

Tromp: “Prettige scepsis jegens de autoriteit, warme belangstelling voor maatschappelijke vernieuwing, een kritisch oog voor allerlei vormen van achterstelling – ik vind het een eer en een voorrecht op deze wijze mijn journalistieke loopbaan te kunnen voortzetten.”

Zie ook:
- Uitgesproken Vara op tijdslot Netwerk
- Nieuwe omroep WNL maakt Uitgesproken WNL
- NCRV brengt Altijd Wat op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>