Vara voert fusiegesprekken met VPRO en BNN

De Vara gaat mogelijk samen verder met de VPRO en BNN. Vara-voorzitter Cees Korvinus heeft op de najaarspresentatie bekendgemaakt fusiegesprekken te voeren, meldt persbureau ANP. “Uiteindelijk hopen we door samenwerking het publieke bestel te behouden en sterker te maken. Voor een fusie zoeken we naar omroepen die dezelfde progressieve signatuur uitstralen.”

Voor het zo ver is, viert de Vara op 6 november eerst zijn 85-jarig jubileum op Nederland 1. Paul de Leeuw presenteert tijdens de jubileumavond een sterrenshow en er komt een speciale uitzending van Het Lagerhuis met Paul Witteman.

Bij de publieke omroepen lijkt een consolidatieslag op komst. De NPS, RVU en Teleac gaan per 1 september verder als de NTR. Verder lijken Omroep Max en Tros aan elkaar te snuffelen, terwijl er ook plannen zouden zijn voor een grote gelovige omroep met NCRV, KRO en EO.

Het FD bericht vandaag overigens dat de op handen zijn coalitie van CDA, VVD en PVV (gedoogsteun) meer dan 100 miljoen euro willen bezuinigen op de publieke omroep.

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Vara voert fusiegesprekken met VPRO en BNN

  1. tvleeuw

    Ik vind de VPRO en Vara nog wel enigszins bijelkaar passen hoewel de Vara veelte weinig aandacht aan muziek besteed.

    Ik vond Top of flop een leuk programma met een andere invalshoek jammer dat het weg is gegaan muziek liefhebbers kunnen dat soort programma’s goed waarderen, ik althans wel.
    BNN en Vara jaáaaa dat is toch echt een heel groot verschil maar waarom ook niet? Ik zou BNN buiten schip laten en uiteindelijk laten fuseren met Powned maar iniedergeval betere samenwerkingen lijken mij een goed plan.

    VVB lijkt mij overigens ook niet echt een spraakzame naam…

    TROS en Max dat is echt een super combinatie, en alle kerkelijke omroepen bijelkaar zou vele malen beter zijn.

      /   Reply  / 
  2. Jan

    De ‘Nederlandse Progessiefe Omroep’ kort je helaas af als NPO dus dat zal niet gaan maar ik vind NEO (Uitgesproken als ‘Neeoo’) ‘De Nederlandse Eigenzinne Omroep wel wwat hebben’

    Maar dit noemt men op de zaken vooruit lopen. Er moeten fusies plaats vinden dat is onontkoombaar

    VARA + VPRO goed ideee
    VARA + VPRO + BNN Had ik niet gelijk aan gedacht maar klopt wel redelijk. Je zou misshien wel een duidelijke jongeren afdeling moeten maken of zoiets

      /   Reply  / 
  3. Jan

    Nu met minder fouten:
    ——————————————
    De ‘Nederlandse Progressieve Omroep’ kort je helaas af als NPO dus dat zal niet gaan maar ik vind NEO (Uitgesproken als ‘Neeoo’) ‘De Nederlandse Eigenzinnige Omroep’ wel wat hebben
    Maar dit noemt men op de zaken vooruit lopen. Er moeten fusies plaats vinden dat is onontkoombaar.
    - VARA + VPRO goed idee.
    - VARA + VPRO + BNN Had ik niet gelijk aan gedacht maar klopt wel redelijk. Je zou misschien wel een duidelijke jongeren afdeling moeten maken of zoiets.

      /   Reply  / 
  4. michel

    Ik vind dat het minder in hokjes moet. Dus geen aparte clubjes. De ene doet een talkshow of nieuwsprogramma met een linkse inslag en de ander weer vanuit het geloof. Als ik het nieuws wil zien dan wil gewoon nieuws zien en als ik af stem op een talkshow wil ik gewoon een tafel met een leuke gasten, discussies en gesprekken. Wat kan mij het schelen wat voor geloof de makers uitdragen of waar de presentator op stemt. Die verschillende meningen hoor ik wel van de gasten aan tafel.

    Ik vind dat de zenders gewoon zenders moeten worden zoals bij de BBC en in Vlaanderen maar, dan op onze eigen Nederlandse manier. Weg met alle omroepen (en dus met alle aparte directeurtjes, kantines, eigen nieuws afdelingen, balie medewerkers. productie medewerkers, gebouwen, enz enz enz) want daar gaat het meeste geld aan op. Al die aparte clubjes. Het kan veel en veel simpeler.

    Gewoon:
    Nederland 1 (nieuws, sport en amusement)
    Nederland 2 (kunst, cultuur en verdieping)
    nederland 3 (kinderen, jongeren, experimentele tv)

    Radio 1 nieuws en sport
    Radio 2 amusement en classics
    3FM jongeren (niet wijzigen staat als een huis)
    Radio 4 Klassiek en jazz
    Radio 5 gezellige en informative luisterprogramma’s aangevuld met muziek die je op de andere zenders niet hoort.

    Ook een deel van de digtale kanalen kunnen blijven bestaan of worden samen gevoegd.

    Bijna alle programma’s kunnen gewoon blijven en als er na deze wijziging in het systeem nog omroepen zijn die zeggen wij willen blijven bestaan als aparte club en willen onze boodschap blijven verkondigen dan beginnen ze maar een digitale, internet of commercieele zender met eigen geld en leden.

    B.v de EO kan prima zelfstandig bestaan als digitaal kanaal. De leden en de doelgroep zullen deze programma’’s blijven bekijken en er ook voor willen betalen. Daarbij denk ik dat ook de kerk hier geld voor op tafel wil leggen.

    Dit geld ook voor BNN maar, ik denk dat die er geen probleem mee hebben om op te gaan in NED3 en 3FM.

    De TROS kan op gaan in Nederland 1 maar, er ook voor kiezen om commercieel te gaan. Dit geld ook voor de AVRO.

      /   Reply  / 
  5. Daan

    hahaha, “De Nederlandse Eigenzinnige Omroep”
    dat klinkt net zo onwaarschijnlijk als Deutsche Democratische Republik, als je al wilt benadrukken in de naam dat je eigenzinnig bent, dan ben je het volgens mij al juist niet. Net zoals de DDR een dictatuur was, geen democratie.

      /   Reply  / 
  6. Ben Profijt

    Als er één van de publieke zenders verdwijnen, zie ik BNN nog wel als commerciële zender verder gaan…

      /   Reply  / 
  7. Zo

    BNN is ook al tijden niet meer wat het geweest was. Bart maakte er echt lef tv van. Dit werd later nog wel doorgezet maar tegenwoordig willen ze ook hele intellectuele programma’s maken waar jongeren niet op te wachten staan. Zoals die politieke programma’s. En Sophie en Fillemon zijn wel toe aan een overstap naar een volwassene zender. Die zijn enorm geroeid en ik zie ze beide bij wijze van spreke niet meer met hun blote kont over de straten rennen voor een item.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>