Ook Ster doet mee aan TV Lab; innovatieve reclames

Netmanager Roek Lips ziet een wensje in vervulling gaan. Bij de tweede editie van TV Lab doet ook de Ster mee met innovatie. Om de pilotprogramma’s van de themaweek heen zullen vernieuwende reclames worden getoond. Lips liet eerder al doorschemeren hier groot voorstander van te zijn om de vernieuwing in die week op Nederland 3 zo optimaal mogelijk te laten zijn.

TV Lab is vorig jaar tijdens een brainstorm ontstaan. In de week worden allerlei nieuwe programma’s op de kijker uitgeprobeerd, waarvan enkele daadwerkelijk terugkeren in de programmering. Inmiddels begint TV Lab een heel eigen leven te leiden met ook edities in het buitenland.

Voor de tweede serie, te zien vanaf 30 augustus op Nederland 3, hebben omroepen langer bedenktijd gekregen. Ook is het aanbod minder afhankelijk van buitenproducenten. Daarnaast zullen er niet de hele avond nieuwe programma’s worden vertoond; om 22.00 uur begint de MaDiWoDoVrijdagshow met Paul de Leeuw en Filemon Wesselink.

Drie formats zijn inmiddels bekend: Dorpse Meiden, een tv-zoektocht naar een partner voor Mark Rutte en De Tiende van Tijl met Avro-gezicht Tijl Beckand.

Zie ook:
- Tijl Beckand maakt klassieke muziek populair in TV Lab
- Kijkerspitch TV Lab: Dorpse Meiden echt op tv
- Mark Rutte niet gelukkig met datingshow BNN

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ook Ster doet mee aan TV Lab; innovatieve reclames

  1. joris

    leg mij uit wat er innovatief en vernieuwend kan zijn aan een commercial?

      /   Reply  / 
  2. Bert

    Aan een reclame kan zoveel innovatiefs gebeuren. Reclames hebben de grootste verschillen in kwaliteit. Van gigatische en dure reclames tot een parodie met maar 1 gesproken zin. Een reclame maken is nog zwaarder dan een programma, een programma heeft vaak meer tijd om zichzelf te bewijzen. Terwijl een reclame binnen anderhalve minuut de kijker moet leuk zijn, spannend zijn, snel zijn en ook nog de reclame overbrengen.
    Kort gezegd, een goede reclame is een waar meesterwerk. En er kan nog veel geprobeerd mee worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>