FD: NPO moet meer dan 100 miljoen bezuinigen

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet fors gaan bezuinigen. Dat schrijft althans het Financieele Dagblad vandaag op basis van bronnen dichtbij de coalitievorming. Volgens de krant bereiken CDA, VVD en PVV uiterlijk begin volgende week een akkoord. De NPO komt er niet goed van af; er zal meer bezuinigd moeten worden dan de 100 miljoen euro die nu rondzingt.

De krant schrijft:  “Aan de omroepen zal de nodige ruimte worden geboden om de bezuiniging zelf in te vullen met maatregelen, maar er wordt bijvoorbeeld wel gesuggereerd een tv-net te schrappen.”

Verschillende omroepbazen hebben al proefballonnetjes opgelaten of zelfs bezuinigingsplannen geschreven. Maar tv-directeur Gerard Timmer zei gisteren nog in het AD deze acties voorbarig te vinden, en wil liever eerst concrete berichten uit Den Haag afwachten. Omroepbaas Henk Hagoort meldde een jaar geleden al te willen toewerken naar maximaal 15 publieke omroepen, te realiseren door fusies. De NPS, Teleac en RVU gaan per 1 september samen verder als NTR. de verwachting is dat dit slechts de eerste van meerdere omroepfusies zal zijn.

Morgen is de seizoensopening van de NPO, ongetwijfeld wordt daar iets gezegd over de turbulente tijden waarin de publieke omroep verkeerd. Zappen is daarbij aanwezig en zal (ovv 3G-bereik) live tweets doorsturen.

Zie ook:
- NPO-baas Gerard Timmer blikt vooruit op seizoen 2010/11
- Publieke Omroepbazen presenteren eigen bezuinigingsplan
- RTL en NPO eind augustus met najaarspresentaties

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “FD: NPO moet meer dan 100 miljoen bezuinigen

  1. Remko

    Dat begint erop te lijken.

      /   Reply  / 
  2. TvHost

    Hèhè! Er zit schot in de zaak. Als ze slim zijn: 2 televisie- en 4 radiozenders. Volgens veel nieuwsberichten is er een max van 15 omroepen als uitgangspunt. Hier naar mijn idee het beste schema:
    01) NPS + Teleac + RVU = NTR
    02) EO + ZvK = EO
    03) IKON + NCRV = NCRV
    04) KRO + RKK = KRO
    05) BNN + PowNed = BNN
    06) MAX + TROS + WNL = TROS
    07) AVRO
    08) VPRO
    09) VARA
    10) BOS
    11) Humanistische Omroep
    12) Joodse Omroep
    13) OHM
    14) Nederlandse Omroep Stichting
    EXTRA OMROEPEN MET ZENDTIJD
    15) PP
    16) Socutera
    17) Omrop Fryslân

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Vara voert fusiegesprekken met VPRO en BNN | Zappen

  4. robert

    Men krijgt ca 750 miljoen voor 3 netten, we kunnen makkelijk naar 2 netten, besparing 250 miljoen.
    en dat is gewoon mogelijk, spelletjes en dure reisprogrammas kunnen gewoon naar de commercielen. salarissen van de toppers naar beneden, sport kan ook op bezuinigd worden. dure campagnas, ga maar door, moet een makkie wezen bezuinigen daar.

      /   Reply  / 
    1. michel

      We hoeven niet naar 2 netten! We moeten gewoon de aparte clubjes(omroepen) afschaffen. daar gaat het meeste geld aan op want veel beter besteed kan worden.

        /   Reply  / 
  5. Davy

    Fusie prima, maar laat de publieke ook meer betaald worden door het bedrijfsleven. Er zijn best bedrijven die wat geld willen investeren in een programma. Als zij dan mee betalen kan het geld wat de overheid moet betalen omlaag. Misschien wel naar een vast berdrag per programma per uur. Als ze dan een duur programma willen maken. Dan moeten ze maar meer geld zien te vinden bij de bedrijven. Sluik reclame had misschien een serie als ONM kunnen redden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>