Tumult om Keith Bakker; NCRV trekt Family Matters terug

Dinsdag zou een nieuwe serie van Family Matters beginnen op Nederland 3. Maar de NCRV laat vanochtend weten voorlopig af te zien van uitzending, nu afkickgoeroe Keith Bakker wordt beschuldigd van verkrachting. “Meerdere cliënten laten zich zeer kritisch uit over de werkwijze van Keith Bakker als therapeut. Een therapeut kan alleen werken vanuit een absolute vertrouwensbasis. Die vertrouwensbasis is in deze situatie weggevallen. Daarom ziet de NCRV zich genoodzaakt om de nieuwe serie Family Matters – die dinsdag 14 december van start zou gaan – terug te trekken.”

Een rigoreus besluit, zeker nu er nog niet heel veel bekend is over de waarheid van de aantijgingen aan Bakkers adres. Wie weet is het slechts uitstel en geen afstel. De NCRV bracht eerder naar buiten over de nieuwe serie:

“In het nieuwe seizoen van het NCRV-programma Family Matters toont Keith Bakker een baanbrekende methodiek in het behandelen van gameverslavingen en eetstoornissen. Keith reist met vijf gezinnen naar een afgelegen Spaanse ranch. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal lijden onder een familielid dat te kampen heeft met een eetstoornis en/of gameverslaving. Keith pakt deze problemen op zijn eigen onconventionele wijze aan en laat zien dat deze verslavingen ten diepste gebaseerd zijn op eigen keuzes.”

Update 15.45 uur: Het besluit van de NCRV noemt Bakker een voorbarige beslissing. “We zijn heel erg teleurgesteld in de NCRV, maar we hebben wel begrip voor het besluit dat in de commotie is genomen”, aldus de woordvoerster van Bakker. Volgens de verslavingsdeskundige hebben honderden ouders en ex-verslaafden vrijdag hun steun aan hem betuigd. Nederland 3 zal nu Je Zal Het Maar Hebben uitzenden.

Zie ook:
- Je Zal Het Maar Hebben vervangt Family Matters op NL3
- Vier nieuwe gezinnen met onhandelbare kinderen in Family Matters
- Family Matters: Afkicken met de NCRV en Keith Bakker

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Tumult om Keith Bakker; NCRV trekt Family Matters terug

  1. fnatic.vo0

    Ik vraag me af of het waar is.
    Hij moet maar even in Pauw & Witteman komen.
    Of in shownieuws eenv erklaring geven.

    Game on!

      /   Reply  / 
  2. Michelle

    Ik geloof er helemaal niks van dat Keith zoiets zou doen.
    Fijn dat de NCRV zoveel vertrouwen in die man heeft en het programma gelijk (tijdelijk) vd buis haalt. Je kan zoveel zeggen, maar er is net zoveel bewijs voor als tegen.

      /   Reply  / 
    1. C.W. Heuckeroth

      Ik geloof er helemaal alles van dat Keith zoiets zou doen. Klopt het trouwens dat Kies een halfbroer is van Ingrid Paul? Ze hebben dezelfde vrolijke mond. HAHAHAH!

        /   Reply  / 
  3. Pingback: Je Zal Het Maar Hebben vervangt Family Matters op NL3 | Zappen

  4. scheepbouwer

    Eigen rechter spelen?
    Schuldig zonder veroordeling

      /   Reply  / 
  5. Cynthia

    Belachelijk gewoon om die man te beschuldigen…ik weet zeker dat hij niks heeft gedaan.

      /   Reply  / 
  6. Nicole

    Ronduit schandalig dat NCRV het programma FAMILY MATTERS ‘uit voorzorg’ van de buis schrapt op 14 december a.s.!!! Maar ook schandalig hoe Keith zichzelf moest verdedigen in de uitzending van Pauw & Witteman! Wie denken ze wel niet wie ze zijn!!!!! Ik kijk nooit meer naar P&W en wat de NCRV betreft, hoop ik dat ze de uitzendingen snel zullen hervatten. Ik kan niet wachten….!! grrrrr

      /   Reply  / 
  7. Jesper

    Belachelijk dat ze zo snel dit besluit nemen. Ik zat er al MAANDEN naar uit te kijken en dan wordt het niet uitgezonden! Hij is toch zeker niet veroordeeld?! Compleet belachelijk!

    Zo bang om gezichtsverlies te lijden dat ze uit voorzorg het programma niet uitzenden en Keith laten vallen.
    Érg zwak! Juist door deze zwakke houding heeft de NCRV wat mij betreft al verloren.

      /   Reply  / 
  8. sage

    anonieme verklaringen…
    als het echt ernstig was, dan was hij inmiddels wel opgepakt.

    Zolang iemand in nederland niet door een bevoegde onafhankelijke rechter is veroordeeld voor de feiten waarvoor hij terechtstaat blijft de persoon onschuldig, totdat het tegendeel BEWEZEN is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>