NCRV pakt de draad op met Generatie 2010

De NCRV begon vorig jaar aan een ambitieus project: Generatie 2010. Hierin volgt de NCRV gedurende 18 jaar vijf stellen die net aan kinderen zijn begonnen. Het eerste deel was vorige winter te zien, een nieuwe uit zes afleveringen staat voor vanavond klaar. Hoe ziet het leven eruit, nu hun kind er is? Een jaar lang zijn de gezinnen op bijzondere momenten gevolgd met een camera. Ook hebben ze zelf opnamen gemaakt van hun dagelijkse leven.

De NCRV meldt al over de hoofdrolspelers uit Generatie 2010: “Sharon en Arjen vinden duurzaamheid belangrijk. Maar is dat nog wel vol te houden met een baby? Silvijn is een heel vrolijk, maar vooral ’s nachts ook onrustig ventje. Sharon heeft altijd een kind gewild en is heel blij met Silvijn. Toch moet ze erg wennen aan de dagelijkse realiteit van het moederschap. Arjen geniet van het vaderschap en werkt ondanks het slaapgebrek hard aan zijn proefschrift.

De Turkse Elif en Hikmet willen hun zoon heel bewust opvoeden met twee culturen. Ze willen graag dat Miraç een Nederlandse Turk wordt. Ze hebben er vertrouwen in dat hij straks onder andere door school en vriendjes goed in de Nederlandse maatschappij komt te staan. Maar hoe geven ze hem ook Turkse waarden en normen mee?

Nathalie was net na de geboorte van Dominique bang geen goede moeder te zijn. Want ze vindt het ook belangrijk haar rollen van partner en werknemer goed te vervullen. Lukt het haar om die drie tot haar eigen tevredenheid met elkaar te combineren? Alexander heeft moeite om na de komst van Dominique zijn draai weer te vinden. Zijn vertrouwde leven ligt ineens overhoop en de balans is niet zomaar meteen weer gevonden.

Desiré en Michael leggen zich erbij neer dat de eerste maanden Isabelle hun leven zal bepalen. Desiré vindt het veel moeilijker dan ze dacht om te werken en niet bij haar dochter te zijn. Michael laveert tussen papa zijn, werk en studie. En dan is het ook nog fijn als je tijd hebt voor elkaar; als geliefden. Kunnen ze samen een balans vinden?

Pel en Lisenka dachten jarenlang dat ze geen kinderen konden krijgen. Dat Lisenka door gebruik van medicijnen toch zwanger is geworden, is voor hen een regelrecht geschenk uit de hemel. Jamie is dan ook hun ‘wondertje’. Maar ook een wondertje opvoeden kan soms zwaar zijn…

Na de eerste heftige tijd als kersverse vader en moeder, groeit tienerstel Charrel en Dijana steeds meer in de ouderrol. Ze willen graag zelf de verantwoordelijkheid en zorg dragen voor Charlene. Hoe doen ze dit, terwijl ze bij de ouders van Charrel inwonen? Een eigen huis staat hoog op het verlanglijstje, maar kunnen ze dat financieel bolwerken?”

Generatie 2010, 21.30 uur, NCRV (NL1)

Zie ook:
- Fantastisch initiatief: Generatie 2010 van de NCRV
- NCRV werkt aan Truman Show-achtig project: Generatie 2010

1 Reacties // Reageer

One thought on “NCRV pakt de draad op met Generatie 2010

  1. aaron

    Het is nog altijd pakt de draad op…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>