NCRV sluit tweede seizoen In Therapie af

Na zes weken komt er weer een einde aan In Therapie, de dramaserie die in de zomermaanden dagelijks is uitgezonden op Nederland 2. Met wat uitdagingen agenda-technisch is er met twee regisseurs een nieuw seizoen ontstaan met verhalen die dichterbij de realiteit stonden. Maar ook verhalen van vijf patiënten die niet zo met elkaar vervlochten waren als vorig jaar. Waardoor de urgentie om elke dag te kijken toch wat lager was, getuige ook de kijkcijfers. Desalniettemin heb ik genoten van het acteerwerk en de aangrijpende verhalen.

Een ander pluspunt is dat vrijwel alle verhalen dit keer een kop en een staart hadden, waar In Therapie vorig jaar nogal abrupt eindigde met vijf open eindes. Ook nu blijft er nog genoeg te raden over het verdere verloop over, maar de kijker wordt met een meer bevredigd gevoel achtergelaten.

Vanavond is de laatste sessie van Marit (Monic Hendrickx), die last heeft van een tikkende biologische klok en een moeizame relatie met haar ouders.

Wat mij betreft overigens volgende zomer gewoon weer In Therapie.

In Therapie, 22.50 uur, NCRV (NL2)

Zie ook:
Nieuwe karakters, zware verhalen in In Therapie 2
- Definitief vervolg In Therapie; hoofdrol Peter Blok
- Gerard Timmer: NPO herhaalt niet heel de zomer

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “NCRV sluit tweede seizoen In Therapie af

  1. alex

    Inderdaad, ik heb vorig seizoen nog niet gekeken, maar vond dit seizoen erg goed!

    Vooral Peter Blok, Jamie Grant, Anneke Blok en Jeroen Krabbe waren heel erg goed (de rest natuurlijk ook, maar deze staken er bovenuit)

      /   Reply  / 
  2. Levi

    Ik heb opnieuw de reeks proberen te volgen, maar dat tijdstip komt mij heel slocht uit. Wel is het tweede seizoen duidelijk beter dan de eerste, al helemaal omdat die op de helft werd afgebroken.
    Volgend jaar zal de derde reeks ook wel komen, alleen zal dat misschien ook gelijk de laatste zijn. Amerika en Israel hebben geen vierde seizoen of zou Nederland eigen scripts gaan maken? Mag dat eigenlijk wel? zoals bij Come fly with me en zie ze vliegen mocht dat dus niet.

      /   Reply  / 
  3. Louise van Hoven

    Heb er nog meer van genoten dan vorig jaar. Al was het alleen al om het schitterende acteerwerk van o.a.Monic Hendricks en Jeroen Krabbé en uiteraard de andere acteurs. Peter Blok was een zeer overtuigende en relaxte psycholoog, mede omdat hij niet zelf zo in de problemen zat, als Paul vorig jaar.
    Ik ga het zeker missen. Graag volgend jaar weer, of eerder natuurlijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>