Ochtendshows Max en WNL in nieuw jasje

Nou, daar gaan we, het nieuwe tv-seizoen is vandaag officieel geopend. Deze ochtend keren Nederland in Beweging en Max Geheugentrainer terug in een nieuw jasje. Bovendien maakt WNL zijn debuut met Vandaag de Dag, de doorstart van Ochtendspits. Van laatstgenoemde zag ik vorige week het nieuwe decor, waarbij me ten strengste werd verboden een fotootje te maken. Maar Eva Jinek en Merel Westrik komen in een huiselijke omgeving terecht waar ze de dag kunnen openen voor de kijker.

Omroep Max heeft ook de portemonnee getrokken om zijn ochtendtitels op te frissen.

In Geheugentrainer komt Jan Slagter met zes oefeningen om het brein fit te houden. Nieuwe onderdelen zijn Wat is weg?, een oefening waarbij van zes getoonde afbeeldingen er telkens eentje wordt weggelaten en Het Collectief Geheugen. Bij dit programmaonderdeel frissen we het collectief geheugen van de kijkers op. De onderwerpkeuze is uiteenlopend. Van de eerste uitzending van Ja Zuster, Nee Zuster tot de ontdekkingsreizen van Thor Heyerdahl en van de verloving van Beatrix en Claus tot de geboorte van Nijntje.

Vertrouwde oefeningen die ook in het vernieuwde programma zullen terug komen, zijn het Boodschappenspel, het Anagrammenspel, Letterregen, het Correctiespel, Kwartetto, Wat zien ik en natuurlijk de Mop.

Nederland in Beweging is voorzien van nieuwe vormgeving. Ook in het twaalfde seizoen slagen presentatoren Olga Commandeur en Duco Bauwens er in om nieuwe variaties en oefeningen te bedenken om kijkers te motiveren om mee te bewegen. Samen met twee nieuwe oefengroepen – die elke ochtend in de studio meedoen aan dit unieke beweegprogramma – laten zij zien dat iedereen mee kan doen aan het programma, eventueel met kleine hulpmiddelen zoals een stoel.

Max Geheugentrainer, 6.25 + 9.35 uur, Omroep Max (NL1)
Nederland in Beweging, 6.40 + 9.10 uur, Omroep Max (NL1)
Vandaag de Dag, 7.10 uur, WNL (NL1)

Zie ook:
- ‘Zwakke redactie risico voor Eva Jinek’
- Moedige Eva Jinek nieuw boegbeeld WNL
- WNL trekt At5-gezicht Merel Westrik voor Ochtendspits aan

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Ochtendshows Max en WNL in nieuw jasje

  1. Ramon

    WNL is qua kleur en studio mooi. Maar de inhoud is nieuws van een week geleden lijkt het wel!

      /   Reply  / 
    1. Ramon

      En dan ook nog 3 x in een half uur weer en verkeer!!!

        /   Reply  / 
  2. buffel

    Ik heb weleens gehoord dat het goed is om op je hoogtepunt te stoppen. Volgens mij moet Vandaag de Dag conclusies trekken?
    Slechter is bijna onmogelijk…

      /   Reply  / 
  3. aaron

    Vooralde mop is hila-risch bij de geheugentrainer

      /   Reply  / 
  4. Frank

    Koffiemax hopelijk ook een nieuw/vernieuwd decor!

      /   Reply  / 
    1. Bernie

      Dat zou wel een erge verspilling zijn van “onze belastingcentjes” ;) Het huidige decor is nog geen jaar oud.

        /   Reply  / 
  5. BK

    Ik vond Vandaag De Dag tenenkrommend slecht. Met Merel Westrik die drie keer op dezelfde manier dacht grappig te zijn door op Wesley Sneijders quote “Ik hoop dat iedereen wakker is”, “Wij wel!” te roepen. De studio vind ik nog steeds pover ogen. Warme kleuren, oké, maar het is nog steeds wakkerworden op een hobbyzolder. Het weer- en verkeerblok sloeg ook al nergens op: 1) waarom een cliffhanger bij verkeersinformatie? “Er staat een file op de A27, maar daar vertel ik u zodadelijk meer over”. Dat is toch juist urgente informatie die iedereen wil hebben? 2) waarom moet dat een aparte presentator zijn? 3) waarom zit er ûberhaupt een weerbericht in, als Simone Weimans het in vijf seconden vijf miljoen keer beter kan in het NOS Journaal? Ik had gelezen dat Vandaag De Dag zou gaan lijken op de Britse ontbijtshows. Hebben ze bij WNL al eens naar BBC Breakfast gekeken? Dat is pakken informatiever, zelfs voor Nederlanders die niets met Groot-Brittannië hebben. Afvoeren dat Vandaag De Dag, echt waar.

      /   Reply  / 
    1. Henk A. Michielsen

      Geenszins mee eens. Ik vond Vandaag de Dag aardige televisie, zeker voor het budget (en dat is zeer beperkt). Live schakeling naar de snelweg vond ik ook wel grappig. Alleen die cliffhanger bij het verkeer, tja… Ook Merel Westrik was prima, frisse verschijning in de ochtend.

        /   Reply  / 
  6. Thijs

    Ik hoop dat de makers van vandaag de dag snel het licht zullen zien. Elk half uur hetzelfde en vandaag nog meer onzin over de markt. De aankondiging dat de bewoners het geschreeuw niet zien zitten, komt in de hele rapportage niet voor in tegendeel zelfs. Ik zal niet lang meer mijn tijd verknoeien aan dit programma. De telegraaf moet toch in staat zijn om iets beters neer te zetten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>