EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab

Programmamakers zoeken steeds meer de social media op om te gebruiken voor een nieuw format. De EO komt tijdens de derde editie van TV Lab met een proefuitzending van het crossmediale Restart. Hieraan werken de acteurs Guy Clemens, Wynn Heliczer, Tim Murck, Rosa Reuten, Lieneke le Roux en Sjoerd Dragtsma mee. Het gaat over een vriendengroep die een succesvol leven leidt. Een goede baan, kinderen, liefde en leuke vrienden. Maar is dit het geluk waar ze altijd naar verlangd hebben? En hoe reageren ze als het leven niet gaat zoals verwacht?

De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld (Stellenbosch, Köfte, Allerzielen). De EO vertelt: “Restart is een format wat het publiek iedere dag, 24/7 iets te bieden heeft. Men kan vanaf augustus de personages volgen via Facebook, op ze reageren en met ze communiceren. In de eerste week van september verschijnen er zeven filmpjes op YouTube van 3 minuten en aan het einde van de week kun je op tv de volledige uitzending zien. De personages praten met elkaar in Facebook quotes. Omdat mensen op Facebook vaak direct communiceren levert dit spannende televisie op.”

Mooi experiment voor TV Lab. Ik ben benieuwd of de EO en de makers er in slagen om social media dusdanig te betrekken bij Restart, dat het iets toevoegt en leuk is om naar te kijken. Want dat blijkt tot op heden heel lastig.

Zie ook de berichten over TV Lab 2011:
- BNN met Film Je Zomer tijdens TV Lab 2011
- Kijkerspitch TV Lab: Variant op Truman Show wint

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “EO levert social media dramaserie Restart aan TV Lab

  1. Michel

    Ik vind dat NED3 teveel probeerd social media te betrekken bij televsie kijken. Ik denk dat dit nog niet werkt. Er word de hele dag door mensen gebruikt gemaakt van social media en als mensen televisie willen kijken dan willen ze gewoon even relax televsie kijken. Achteraf willen ze dan wel weer van alles delen via social media dus in dit opzicht werkt het wel. Een format waarin social media wel een goede rol zou spelen is een nieuwe late night met nieuws, gasten, reportages en iets om te lachen. Jammer dat het het NED3 steeds maar niet lukt zo’n programma uit te werken en te gaan maken. Terwijl zo moeilijk hoeft het niet te zijn aangezien ze ook 1x per jaar Het Serious Request journaal uitzenden. Vanuit dat gegeven en wat samenwerkenden omroepen zou er voor NED3 echt een top Late night gemaakt kunnen worden. Een format zoals hierboven gaat niet werken. Te ver gezocht en niet boeiend genoeg. Beter investeerd NED3 dus in een goede late night show en i.p.v van dit project een goede drama serie ala Penoza.

      /   Reply  / 
    1. Bella

      Bij de serie In Therapie werkte social media juist heel goed. Je kon toen de mesen ook volgen op facebook enzo. Dit Restart programma lijkt hier wel erg op.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>