RTL Nieuws passeert NOS Journaal

Het heeft even geduurd – 21 jaar om precies te zijn – maar RTL Nieuws heeft woensdag om 19.30 uur meer kijkers getrokken dan het NOS Journaal om 20.00 uur. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Gisteren trok het RTL Nieuws 72.000 kijkers meer en dat is dus voor het eerst in het bestaan van de rubriek.

De afstand tussen RTL Nieuws en het NOS Journaal slinkt al een tijdje, al is de NOS op zondag beduidend sterker. Zenderbaas Erland Galjaard zei onlangs nog dat programma’s profiteren van het succes van RTL 4, waardoor veel programma’s sterker scoren. RTL Nieuws staat gesandwicht tussen RTL Boulevard en Goede Tijden Slechte Tijden, welke gisteren ook in de top 5 terechtkwamen. Bovendien trok GTST meer kijkers dan het NOS Journaal, wat de laatste maanden geregeld voorkomt.

Update: Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat RTL Nieuws beter scoort. De laatste keer was wel meer dan 5 jaar geleden.

Zie ook:
- Galjaard: GTST profiteert mee van succes RTL 4

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “RTL Nieuws passeert NOS Journaal

  1. $ Dollar Bill $

    En terecht. Gefeliciteerd RTL Nieuws!

    Mijn voorkeur gaat bij breaking news en regulier nieuws altijd naar RTL.

      /   Reply  / 
  2. Edwin

    Ik vind het RTL nieuws vlees noch vis. Het is een kruising tussen het NOS-journaal en Hart van Nederland !

      /   Reply  / 
  3. LK

    Tsja edwin. En toch is het RTL Nieuws het enige serieuze nieuwsprogramma dat al jaren op kan tegen het NOS Journaal. NSE (talpa), Het Nieuws (sbs6), Stem van Nederland (sbs6) zijn allemaal hopeloos mislukt. Ik kijk het RTL Nieuws dagelijks, en vind het veel vlotter dan het tergend trage NOS Journaal.

      /   Reply  / 
    1. Ed

      Mee eens, een tergend traag programma, zeker als Rob Trip het presenteert. Nieuwsuur daarentegen vind ik wel een goed nieuwsprogramma van de PO, maar dat wordt dan ook door een ex-RTL Nieuws anchor gepresenteerd ;-)

        /   Reply  / 
  4. samantha

    de nieuws presentoren zijn ook wat losser dan bij nos so stijfjes allemaal

      /   Reply  / 
    1. samantha

      rtl presentoren

        /   Reply  / 
  5. Jan-Paul

    Blijkt niet te kloppen: “@AntoinRTLNieuws: Na onderzoek blijkt dat RTL Nieuws 73 keer eerder meer kijkers had dan NOS Journaal. Was wel 5 jaar geleden. Ach, champagne toch al open!”

      /   Reply  / 
  6. Mark

    Nogal wiedes, komt door voetbal. De meeste mensen dachten dat voetbal al om 20:15 zou beginnen en zaten daardoor al klaar ipv Ned. 1 te kijken. Velen hebben waarschijnlijk dan maar RTL nieuws gekeken.

      /   Reply  / 
  7. $ Dollar Bill $

    Voorbeschouwing begon al om half 8 dus die smoes klopt niet. Bovendien GTST scoorde ook niet minder.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>