Eva Jinek: Mart Smeets was gigantisch cadeau

Met de talkshow Eva Jinek op Zondag leverde de WNL-presentatrice twee opmerkelijke tv-momenten van 2011. Eerst kapte ze Ivo Niehe af die haar interview met Giovanca probeerde over te nemen, korte tijd daarna ging ze fel in tegen tv-mastodont Mart Smeets. Reden genoeg voor Matthijs van Nieuwkerk om haar uit te nodigen in De TV Draait Door om te spreken over de vliegende start van Jinek bij WNL. “Jij had een zwaargewicht nodig om te laten zien wat je in huis hebt”, meent Van Nieuwkerk. Jinek zelf is in haar nopjes met de twee live tv-interviews. “Mart Smeets was zonder enige twijfel een droomtegenstander. Dit was een gigantisch cadeau van Mart.

In het interview met Smeets bakkeleiden de twee over de noodzaak van de autocue. Smeets vindt dat je het Journaal zonder autocue zou moeten lezen, Eva niet. “Sec het nieuws lezen, waarin geen fouten zitten, de details en namen juist zijn, de aantallen ook, dat is onverantwoord om zonder autocue te doen. Dat zegt niets over mijn intellectuele capaciteiten of de andere nieuwslezers”, bitste ze terug aan Mart, die zijn poot stijf hield.

Jinek nu: “Hier wist ik iets van af. Dit klopte niet voor mijn gevoel. Dus ging ik er tegenin. Ik laat alle schmink in mijn gezicht en op mijn borst zitten, maar ik voelde me toch rood worden!” Wel is ze ongelofelijk blij met het gesprek. “Tuurlijk was ik blij! Je wilt een persoonlijkheid aan tafel hebben – of in dit geval op de bank – en dat is Mart. (…) Ik zie het als een compliment dat Mart mij zat uit te dagen en te prikkelen. Ik denk, en dan speculeer ik, dat als hij dacht dat ik het niet aankon, hij het misschien niet had gedaan.”

Bekijk het item uit De TV Draait Door hieronder terug of in goede kwaliteit op Uitzendinggemist:

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Eva Jinek: Mart Smeets was gigantisch cadeau

  1. Alex

    Ik vond eerlijk gezegd dat ze zichzelf helemaal niet zo goed verweerde. Mart Smeets is natuurlijk gewoon een lul, dat weten we allemaal (en hijzelf ook). Hij stelde zich in dit interview niet anders op dan dat hij normaal gesproken zou doen.

    Ze had het pas echt goed gedaan als ze haar kalmte had bewaard en rustig en inhoudelijk had gereageerd. Nu zat ze zowat tegen het plafond..

      /   Reply  / 
  2. Ed

    De meest overschatte presentatrice van dit moment. Vind zichzelf tè geweldig en alle babyboomers kruipen in haar blonde kont. Kan inhoudelijk niet in de schaduw staan van Daphne Bunskoek of Marielle Tweebeeke. Heeft de Telegraaf en de hitsige Vara-haantjes Pauw en van Nieuwkerk nodig om de hype in stand te houden. Gaat in 2012 zwaar door het ijs…

      /   Reply  / 
  3. Mieke

    Eens met Alex en Ed, deze dame heeft volgens mij meer fans onder collega’s dan bij het publiek.

      /   Reply  / 
  4. thijs

    Zij is zo vreselijk irritant met haar accent en maniertjes. En dat fragment, wat een gênante vertoning! Vooral hoe Matthijs haar zat aan te kijken; weer een bewijs dat het in Hilversum helemaal niet om talent gaat.

      /   Reply  / 
  5. Simon

    Mart Smeets is een zelfingenomen kwal die altijd in zijn eigen straatje praat. Hij zegt in dit programma dat je niet mag vergelijken, maar zelf legt hij iedere presentator/nieuwslezer zijn eigen waarheden op. Eva Jinek ging tenminste het gevecht aan door niet zondermeer te accepteren daar ter meerdere eer en glorie van Mart Smeets te zitten. Onbeschoft en ongemanierd, dat zijn de 2 woorden die hem het best typeren.

      /   Reply  / 
  6. Bierinckx jean

    Lieve Eva,

    Wij( in Geel Belgie ) vinden jou uitzendingen gewoonweg prachtig en
    volwassen . Wij missen Merel en vinden dat die er bij hoort. Jullie
    uitzendingen zijn tenminste volwassen tegenover de praatuitzendingen
    van vtm waar het ene kind (politieker en/of journalist) andere naar
    de mond praat en waar de winnaar naar niemand luistert maar gewoon
    door zijn mening spuit terwijl er vragen over een ander niet aan de
    orde zijnde onderwerp worden geroepen. Zie zevende dag. Niemand begrijpt na de uitzending nog waar het over gaat of is dat juist de bedoeling. Proficiat met jullie fantastische uitzendingen. Groetjes

      /   Reply  / 
  7. Jon

    Ik vind dat je hem op uitstekende wijze van repliek hebt gediend.
    Dit vervelende, grenzeloos arrogante omhoggevallen proleetje
    raakte toch enigszins van zijn a propos.
    De vermeende kwaliteiten die hij zou hebben op het gebied
    van sportverslaggeving worden volledig tenietgedaan door zijn gedrag
    dat de neiging tot vomeren opwekt. Per saldo eindigt hij dik in de min.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>