Depressief, sleur of dubbelleven: Connected op NL3

Connected. In Israël zou het een ongekend succes zijn met dagelijks veel bekeken aflevering. In Nederland brengt de NCRV het programma waarin vijf vrouwen een écht real-life kijkje geven in hun leven. Het is niet meteen een programma dat je bij de NCRV zou verwachten, zowel niet qua format als qua potentie van het format. Alleen daarom al begint Connected met een 0-1 achterstand op Nederland 3. Toch wist één van de vrouwen afgelopen donderdag in De Wereld Draait Door mij te intrigeren, waardoor ik vanavond toch kijk naar de eerste aflevering van Connected.

In Connected maken we onder andere kennis met een hardwerkende moeder met kinderen en een schuldgevoel, een jonge kunststudente die wil doorbreken in de grote stad en een single vrouw op zoek naar die ene allesomvattende liefde. Vijf vrouwen die, net als zoveel andere vrouwen in ons land, worstelen met de liefde, hun verleden, hun ambities en het ouderschap. Vijf vrouwen die allemaal zo hun eigen dromen en verwachtingen hebben van het leven.

Mira (32 jaar) heeft drie kinderen, een eigen bedrijf en al meer dan tien jaar een relatie met Rikkert. Op papier heeft ze alles, maar toch is ze niet gelukkig. Ze voelt zich een slaaf van haar eigen monotone bestaan: werken-kinderen-slapen-werken-kinderen-slapen. Maar Mira weet ook dat zij de enige is die er echt iets aan kan veranderen, wil ze uit deze vicieuze cirkel ontsnappen…

De stoere single Jojanneke (36 jaar) is het type ‘niet lullen, maar poetsen’. Spijt hebben en zeiken zijn twee begrippen die niet in haar woordenboek voorkomen. Om een leuke moeder te zijn voor haar vier-jarige dochtertje, heeft ze ook haar eigen vrijheid nodig. Deze vindt ze in het nachtleven, waar ze als paaldanseres en DJ WANNABEASTAR tot diep in de nacht op het podium staat. Dit drukke leven eist soms zo zijn tol. Als de wekker de volgende ochtend om zeven uur weer gaat, vraagt Jojanneke zich wel eens af hoe lang ze dit dubbelleven nog kan volhouden….

De jonge, naïeve kunststudente Loes (20 jaar) komt uit een klein dorp op het Brabantse platteland. Hier woont ze afwisselend bij haar vader en haar moeder. Loes is er niet gelukkig en voelt zich vaak onbegrepen. Voor haar zit er maar één ding op: zo snel mogelijk doorbreken als kunstenares en weg uit het beklemmende dorp. Maar dat je daarvoor ook doorzettingsvermogen en geloof in jezelf moet hebben, is voor Loes een lastiger punt. Als ze dan ook nog eens verliefd wordt, terwijl ze dacht niet in de liefde te geloven, breekt een verwarrende fase aan….

De 29-jarige Anne heeft op het eerste gezicht alles voor elkaar: ze is mooi en succesvol in haar werk als scenarioschrijfster, maar binnen in haar hoofd speelt zich een heel ander verhaal af. Door een heftige relatie met haar ex en haar aanleg voor depressieve gevoelens, wil ze nog wel eens doordraaien in haar hoofd. Als ze opnieuw verliefd wordt, moet er heel wat overwonnen worden wil ze erachter komen of deze man dan misschien ‘de ware’ is…

De 36-jarige Git werkt als lerares op een basisschool, is gescheiden en moeder van twee kinderen. Vrienden zijn haar alternatieve familie, aangezien ze het contact met haar ouders heeft verbroken. Samen met haar beste vriend Maarten struint ze alle feestjes af als happy single. Maar als ze opeens verliefd op hem wordt, krijgt het leven een hele andere wending….

Bekijk het gesprek in DWDD:

Connected, 21.25 uur, NCRV (NL3)

Zie ook:
- Vijf vrouwen filmen eigen leven voor NCRV
- NCRV komt op Nederland 3 met Ik Wil Mijn Vader Terug

1 Reacties // Reageer

One thought on “Depressief, sleur of dubbelleven: Connected op NL3

  1. Nina

    Wat een ellende. Anne kende ik al als blogster van het Vivaforum. Ze is niks verander en zwelgt nog steeds in zelfmedelijden. Wat een gejammer om niks!

    Mooiste moment van de uitzending was toen Rikkert verzuchtte na de opmerking van zijn vrouw dat het er iets moest veranderen: wat moet er NOU weer veranderen.

    Deze eerste aflevering was niet meer dan een hoop verwend vrouwengezeur. Egocentrisme ten top!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>