Sacha de Boer schrikt van zichzelf in NS-interview

Het sneeuwt één dag in deze koudegolf en vrijwel meteen ligt heel het netwerk van de NS plat. Overigens net als het wegennetwerk, maar de NS communiceerde de afgelopen tijd veel inspanningen te hebben gedaan om voorbereid te zijn op winterweer. Niet verwonderlijk dat de openbaar vervoerder kritisch wordt aangepakt in de media, waaronder in het NOS Journaal. Sacha de Boer interviewt directeur Bert Meerstadt en dat gaat er pittig aan toe. Het interview is inmiddels veel bekeken online en Sacha was zelfs even world wide trending topic. De NOS-journaliste deelt nu op haar weblog dat ze zelf ook is geschrokken van haar felle interviewtechniek.

“Ik schrok er zelf van. Van de reacties na afloop van de uitzending van het Achtuurjournaal, van het feit dat ik even world wide trending topic was, van de lovende woorden, maar vooral van de verontwaardiging om mijn ‘onbeschofte gedrag’. Niet eerder heb ik te horen gekregen dat ik me onbeschoft gedraag, dus dit vraagt om enige (zelf)reflectie”, begint ze haar verhaal.

De Boer valt Meerstadt meermalen in de rede. Noodzaak, gezien de beperkte duur van het Journaal en haar eerdere ervaringen. “Ik heb vaker interviews met Meerstadt gezien, en hij is vaak langdradig en breit de ene zin aan de andere.”

Maar aan het in de rede vallen ligt ook een andere reden ten grondslag: vertraging door de satellietverbinding. “In een studiosetting waarin je elkaar in de ogen kunt kijken, kun je met je bodylanguage al aangeven dat je de ander wilt onderbreken, en is er geen hinderlijke vertraging. Zou ik het interview met de president-directeur anders hebben gedaan in de studio? Nog steeds zou ik hem dezelfde vragen hebben gesteld.”

Bekijk het live interview terug:

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Sacha de Boer schrikt van zichzelf in NS-interview

 1. Matthieu

  Buiten het feit dat alles wat zij doet goed is :)

  Ze had natuurlijk helemaal gelijk. Als je faalt zoals geen enkel bedrijf dat kan, dan moet je dat gewoon eerlijk toegeven.

    /   Reply  / 
 2. Dominique

  Sacha was super!
  De topman van die eeuwig falende NS, gaf geen antwoord, bleef er maar om heen draaien.
  Nog nooit een bedrijf meegemaakt dat klaar is voor de winter en het jaar op jaar presteert zo door het ijs te zakken.

    /   Reply  / 
 3. David

  Sasha is geen goeie interviewer, dat was al duidelijk, maar dit sloeg echt alles. Terecht om zo’n bobo kritisch te bevragen maar als je niet luistert naar zijn antwoorden krijg je een bar slecht interview. Misschien op cursus bij Mariielle?

    /   Reply  / 
 4. Jacqueline

  Ik vond haar ook zeer onprofessioneel! Als nieuwslezer hoor je objectief te zijn en je mening niet te uiten! Dat mag ze lekker aan Pauw en Witteman overlaten! Daarnaast was het inderdaad onbeschoft.

    /   Reply  / 
 5. $ Dollar Bill $

  Groot gelijk! De NS maakt er altijd een rotzooi van ik ben ook elke keer slachtoffer als het sneeuwt.

    /   Reply  / 
 6. Juize

  Als je haar blog op NOS leest zul je begrijpen dat er een aantal seconden vertraging in het gesprek zat. Dit verklaart de abrupte onderbrekingen..

    /   Reply  / 
 7. Annelies

  Heb het net afgeluisterd en ik vind het erg meevallen hoor!
  Maar ik las eerst het artikeltje erboven waarin stond dat het geluid wat vertraging had en over de bodylanguage dus ik was min of meer voorbereid maar ik vind het sterk overdreven om zoveel kritiek te hebben op de – praktisch altijd – goede nieuwslezeres!

    /   Reply  / 
 8. H. posthumus

  De smoes dat een vertraging in de satteliet en het gebrek aan lichaamstaal de oorzaak zou zijn, is werkelijk de grootste flauwekul! In de eerste plaats is het niet waar, en als het dat wel zou zijn, geldt dat voor ieder interview en moet je daar als professional mee kunnen omgaan. 2 missers: sslecht interview en slecht excuus!

    /   Reply  / 
 9. Annelies

  En ú kunt het weten, H. Posthumus.

    /   Reply  / 
 10. Jules vismale

  Als zij het NOS-journaal presenteert dan heeft Sacha de Boer inderdaad een mooie en prettige stem. Hoewel zij al over de 40 is bezit die meid nog steeds een knap gezicht en wat haar stem betreft is ze zo direct als Sacha de Boer (die een groot liefhebster is van strakke spijkerbroeken e.d.) maar kan zijn! Zo had ze, zoals hier op het bericht van Zappen.blog.nl. is te lezen, een pittig gesprek gevoerd met NS-directeur Bert Meerstadt over de ellende bij de NS waarna Sacha werdt beschuldigd van onbeschoft gedrag! Die Meerstadt voelde zich dus echt in zijn hemd gezet door De Boer die 5 jaar jonger is dan hij! Blijkbaar vond Meerstadt later die Sacha een brutaal nest of een domme gans en had hij haar graag over de knie genomen om Sacha een flink pak voor haar broek te geven! Gezien het feit dat ze al zo schrok van haar eigen intervieuw zou Sacha nog meer zijn geschrokken van pijnlijke billenkoek dat ze als klein meisje vast ook wel eens heeft gehad. Wie trouwens zélf wil proberen om Meerstadt te intervieuwen en kritiek gaat leveren over de wanpresaties bij de NS (en die zijn er meer dan genoeg!) moet anders proberen om beleeft te blijven en zich niet door Bert te laten overdonderen!

    /   Reply  / 
 11. Rita van Dam

  Sacha geweldig. Je zet DE ROK weer op de kaart.
  Vrouwen “verbroeken”.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>