Martine van Os reist met Max-kijkers naar Andalusië

Martine van Os mocht vorig jaar al voor Omroep Max naar Corsica en Sardinië reizen, dit jaar is er opnieuw een snoepreisje voor haar weggelegd: Spaans Andalusië. Voor het tweede seizoen van We Zijn Er Bijna! reist ze met Max-kijkers van camping naar camping tot ze op de plek van bestemming zijn aangekomen. “Alle rangen en standen vallen weg op de camping”, weet Martine. “Het is mooi om te zien hoe stuk voor stuk mensen met een bijzonder verhaal en een bewogen geschiedenis lief, leed en lol met elkaar delen, hoe verschillend ze ook zijn.”

Ze vervolgt: “Tijdens zo’n reis blijkt maar weer dat het echte leven vol zit met de meest indrukwekkende verhalen. Vooral als het om mensen gaat die het leven al wat langer geleefd hebben.”

De reis naar Andalusië begint in het Franse Urrugne, een klein dorp op 20 kilometer van de Spaanse grens. Alle deelnemers komen daar met eigen caravan of camper naar toe en na de eerste gezamenlijke welkomstmaaltijd kan de reis de volgende dag beginnen. Voor de meeste deelnemers zijn alle gezichten nieuw, maar er zijn ook doorgewinterde kampeerders die al voor de twintigste keer een dergelijke groepsreis maken en oude bekenden treffen.

Vijf weken lang trekken de kampeerders met elkaar op. Vijftig actieve mensen tussen de 60 en 80 jaar zijn veilig ingebed tussen twee begeleidende echtparen: één echtpaar dat alle campingplaatsen en excursies regelt en een ander echtpaar voor de technische begeleiding. Een avontuurlijke reis, maar als er iets gebeurt, is er altijd hulp bij de hand.

In de eerste aflevering stapt Martine van Os in de camper bij Jan Hofman op weg naar de Spaanse stad Burgos. Jan is sinds twee jaar weduwnaar, maar heeft na de dood van zijn vrouw Jopie besloten om alle moeilijke stappen zo snel mogelijk te maken. De groep maakt in deze aflevering kennis met elkaar tijdens een oranjeborrel op de camping.

We Zijn Er Bijna!, 21.20 uur, Omroep Max (NL1)

Zie ook:
- Caravanvakanties in Omroep Max’ We Zijn Er Bijna
- Omroep Max door met Sybrand Niessen en Martine van Os

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Martine van Os reist met Max-kijkers naar Andalusië

  1. Marlou

    Kunnen die vreselijke reacties hier boven verwijderd worden. Waar slaat dit op. 1 keer was genoeg, eigenlijk op deze manier ook teveel.

      /   Reply  / 
  2. John Doe

    Heerlijk die aandachtstrekkers

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Ik val ruim buiten de doelgroep, maar ik heb genoten van zowel ‘Groeten van max’ als van ‘ we zijn er bijna’

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>