NOS: Meer aandacht dan ooit voor Paralympische Spelen

Heel veel atleten met een handicap zijn in Londen neergestreken voor de Paralympische Spelen. Vandaag is de officiële aftrap van het sportevenement, dat tot 9 september zal duren. Net als bij de Olympische Spelen doet de NOS verslag. De omroep belooft zelfs dat er meer aandacht dan ooit te voren zal zijn voor de Paralympische Spelen, zowel op televisie als internet.

Dagelijks zijn er twee televisieprogramma’s gewijd aan de Olympische Spelen voor gehandicapten. Beide programma’s worden gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Een ‘paralympische’ avond begint rond 19.00 uur op Nederland 1 met een live magazine vanuit het Paralympisch Holland Huis in Londen. Later op de avond, rond de klok van elf, volgt iedere sportdag een uitzending op Nederland 3. Hierin komen de hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden van die dag aan bod en ligt de nadruk op de sportieve verrichtingen van de Nederlandse deelnemers. Vanavond wordt in deze late editie uitgebreid stilgestaan bij de openingsceremonie.

Zie ook:
- Mart Smeets ziet opvolger in Herman van der Zandt
- Mart Smeets voert gesprekken met Omroep Max

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “NOS: Meer aandacht dan ooit voor Paralympische Spelen

  1. Levi

    Dat werd tijd ook! Begrijp sowieso niet waarom de Paralympics zo weinig aandacht krijgen. Deze sporters verdienen ook de aandacht die ‘normale’ atleten wel krijgen. Juist vanwege hun handicap, wat het zo extra bijzonder maakt. Prachtig om te zien hoe die mensen ondanks hun gebrek iets van hun leven hebben gemaakt en daarmee ook een inspiratie vormen voor anderen met een beperking. Wat mij betreft mag de NOS nog meer van de Paralympics uitzenden.

      /   Reply  / 
  2. ...

    Wat is het verhaal met Atos?

    “Paralympisch sponsor ligt zwaar onder vuur”
    http://www.bnr.nl/topic/beurs/307442-1208/paralympisch-sponsor-ligt-zwaar-onder-vuur

    “Atos IT partner van Holland Heineken House op OS2012″
    http://www.consultancy.nl/nieuws/4196/atos-opnieuw-it-partner-van-holland-heineken-house-os2012

    NOS berichtgeving verzorgd door Atos? Hebben we nog wel persvrijheid zo op de spelen? Wordt de persvrijheid voortaan bepaalt door Atos?

      /   Reply  / 
  3. Peter Smans

    De kijkcijfers van de paralympische spelen zijn hoger dan die van het voetbal
    gisteren het rolstoelbasketbal gezien via channel 4 prachtige wedstrijd echt top sport
    ik snap niet dat de bobo’s van de nos miljoenen betalen voor de supercup voetbal waar veel minder mensen naar kijken dan naar de paralympische sporten een gemiste kans nos

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>