WNL geeft Eva Jinek programma op vrijdagavond NL3

WNL blijft in het nieuwe seizoen televisie in de avonduren maken. De omroep focuste zich in eerste instantie op arbeiders die voor hun werk geïnformeerd wilden worden, maar deze zomer is het uitstapje Half Acht Live gedaan. Een enorm succes valt dat niet te noemen, toch gaat WNL in het nieuwe seizoen opnieuw ‘s avonds programmeren. Eva Jinek krijgt een programma op de vrijdagavond, onthult Jan Magazine. Details worden niet bekendgemaakt, maar deze blog is ter ore gekomen dat Eva haar paspoort flink kan laten wapperen; de opnames vinden over heel de wereld plaats.

Het is dus even afwachten hoe het nieuwe nog titelloze programma valt te combineren met het presenteren van Eva Jinek op Zondag en Vandaag de Dag.

Jinek vertelt in Jan Magazine dat ze zich enorm kan en mag ontwikkelen bij WNL. “Ik wil graag een goed interviewer zijn. Maar ik heb met Eva Jinek op Zondag nog maar 35 uur live talkshow gedaan. Dus eigenlijk ben ik nog een beginner.” Ze vervolgt: “Ik groei, dat wel. Een hoogtepunt was een uur live tv met de premier, dit voorjaar. Ik wilde ‘t met hem hebben over zijn liberale idealen, over wat hij met zijn kabinet had bereikt, over de verkiezingen en over de persoon. Mark Rutte is geroutineerd en uitermate beheerst, maar hij slaat met deuren als hij boos is.”

Eva weet: “Toen het Catshuis-overleg voor het eerst dreigde te klappen, had hij tegen Geert Wilders gezegd: ‘Ik rust niet tot je geen zetel meer over hebt!’ In het gesprek herhaalde ik die gewraakte opmerking. Vervolgens boog ik naar voren en zei: ‘Wat een geweldige opmerking!’ Als mezelf. Alsof ik met hem in de kroeg zat. It worked. Rutte begon te lachen. ‘En wat een rancune!’, voegde ik daar meteen aan toe. Eindelijk viel zijn masker af. ‘Ja absoluut, ik ben toch geen heilige, ik ben geen Ghandi!’”

Over haar ambities vertelt ze in het interview: “Ik wil excelleren. De beste zijn, dat is mijn ambitie. Of ik ooit de koningin van de talkshow zal zijn weet ik niet. Maar dat is het competitieve in mij, ik mik niet op iets halverwege. Ik hoop dat mensen graag bij mij komen, dat een invitatie voor mijn show als een wapenfeit wordt gezien.”

Zie ook:
- Bram Moszkowicz bij Eva Jinek op Zondag
- Eva Jinek: Mart Smeets was gigantisch cadeau

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “WNL geeft Eva Jinek programma op vrijdagavond NL3

  1. Pingback: Nieuw gezicht bij WNL’s Vandaag de Dag | Zappen

  2. valpa

    Ik heb het al vaker gezegd en ik blijf erbij: Zij is de nieuwe Paul Witteman. Zet Jojanneke van de Berge ernaast en je hebt de toekomstige opvolgers van Pauw en Witteman.

      /   Reply  / 
  3. Sven

    Helaas zullen er op vrijdag avond weinig mensen naar de show kijken, ben ik bang.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: KRO's troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek | Zappen

  5. Pingback: 'KRO wil Eva Jinek dagelijks half negen op NL2' | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>