NOS dubt met Mart Smeets over Tour de France 2013

In Frankrijk wordt volgende zomer weer een Tour de France verreden, maar het is de vraag of de NOS hier heel groots aandacht aan gaat geven. De wielersport is flink besmet door het omvangrijke dopingschandaal. De NOS spreekt al wel met Mart Smeets over hoe er eventueel invulling gegeven kan worden aan het wielerevenement. “De 19de van deze maand hebben we een groot gesprek. Gaan we het doen en hoe gaan we het dan doen?”

Voorheen maakte Mart altijd De Avondetappe. Het was de bedoeling om dat programma ook bij de 100ste Tour de France te maken, maar dat lijkt nu dus op de tocht te staan.

In Eva Jinek op Zondag zegt de NOS-mastodont open te staan voor het verslaan van de Tour de France in 2013. “Ik wil het wel, maar de vraagstelling ‘Hoe we het gaan doen’ is gerechtvaardigd. Wij zijn publieke omroep, dan gaan we om half elf, kwart voor elf op een weiland zitten in Frankrijk en praten we over wielrennen. Moeten we dat nog wel doen met een sport die doodziek is?”

Smeets zelf vindt het juist nu interessant om zich in de materie vast te bijten. “Je moet alles uitzenden, vind ik. Maar we gaan eerst praten.”

Zie ook:
- Mart Smeets doet ook Avondetappe bij 100e Tour de France
- Mart Smeets ziet opvolger in Herman van der Zandt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “NOS dubt met Mart Smeets over Tour de France 2013

  1. Peter

    Gaat er wel komen, en terecht. Waarom zou je nu niet gaan doen. Zou wel een beetje hypocriet zijn mijns inziens.

      /   Reply  / 
  2. C.W. Heuckeroth

    Maar zonder de gepensioneerde Mart neem ik aan. Ga lekker boekjes schrijven over Armstrong joh!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>