EO primetime op NL1 met natuurserie Pinguïns Undercover

penguinsHet nieuwe jaar begint met een nieuwe natuurserie op de woensdagavond van Nederland 1. Na Earthflight en Africa komt de EO nu met de Britse documentairereeks Penguins – Spy in the Huddle. Pinguïns Undercover, zoals de Nederlandse titel luidt, laat met behulp van spycams -als pinguïns vermomde camera’s- zien hoe pinguïns leven in hun natuurlijke omgeving. De serie volgt de pinguïns van voor hun geboorte tot ze hun eigen weg gaan.

In de eerste aflevering: Om hun broedgebied te kunnen bereiken moeten de pinguïns heel wat doorstaan. Keizerspinguïns steken verraderlijk zee-ijs over. De rotspinguïns doorcruisen ook de wildste zeeen en eenmaal aan land moeten zij een honderd meter hoge klif huppend beklimmen. De tropische Humboldtpinguïn (voor deze serie voor het eerst gefilmd) laveert tussen hongerige zeeleeuwen door, op weg naar de woestijn. Wanneer de eieren zijn gelegd komt de volgende beproeving. De eieren moeten beschermd worden tegen het ijs en tegen hongere gieren.

Bekijk de trailer:

Pinguïns Undercover, 20.30 uur, EO (NL1)

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “EO primetime op NL1 met natuurserie Pinguïns Undercover

  1. Magda van Spankeren

    Wanneer komen de delen 2 en 3?

      /   Reply  / 
  2. Tom Leijdekkers

    Ik ben zeer onder de indruk van zowel het leven van de pinquins als de camera opnames. Geweldige serie, vol humor en ontroering.

      /   Reply  / 
  3. Jules Vismale

    Ik heb naar de driedelige natuurserie over de pinguïns gekeken en geconstateerd dat deze vogels nog betere toegewijde ouders schijnen dan sommige mensen! Zij wisten zelfs bepaalde vijanden zoals gieren, stormvogels, grote jagers en zeeleeuwen prima te weerstaan en lieten zien dat pinguïns taaie vogels zijn en meesters in overleven.
    Nou kan ik er nog wél even bij vermelden dat de zeevogel die oorspronkelijk pinguïn werd genoemd de grootste vertegenwoordiger was van de alken, een groep zeevogels die op de pinguïns lijken met hun witte borst en zwarte rug en, in tegenstelling tot pinguïns, wel kunnen vliegen. De desbetreffende alk echter was bijna even groot als sommige pinguïns en kon net als zij niet vliegen. Het betrof de grote of reuzenalk die in het noordelijk halfrond leefde maar eeuwenlang door de mens werd bejaagd voor voedsel, de wetenschap en voor dierentuinen. Door deze jacht en een vulkaanuitbarsting die de laatste wijkplaats van de reuzenalk, het eiland Geirfuglasker bij IJsland wegvaagde, stierf deze vogel helaas uit in 1844. Over de hele wereld bevinden zich 80 opgezette exemplaren van de reuzenalk die een soortgelijke levenswijze moet hebben gehad als de pinguïns en levend alleen voortleeft in een kleinere versie, de gewone alk.
    Wat grappig is om te vermeld is dat in Batman één van de superschurken de naam Pinguïn kreeg door zijn lange neus, dikke omvang, waggelende gestalte en zwarte jas met witte boord. De man die in de speelfilm Batman uit 1966 voor de Pinguïn speelde was Burgess Meredith (1907-1997) en acteerde vol overtuiging in die rol.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>