Voorstel Henk Hagoort voor wachtgeld valt slecht in Den Haag

henk hagoortNPO-bestuurder Henk Hagoort wil best het salarisplafond voor zijn bestuurders verlagen, maar dan moet daar wel een wachtgeldregeling tegenover komen te staan. Dat heeft hij laten weten aan de Tweede Kamer, waar zijn voorstel bijzonder slecht valt. “Een erg doorzichtige manier om onder een salarisverlaging uit proberen te komen”, vindt VVD-Kamerlid Elias. „Het is appels met peren vergelijken wat Hagoort doet. Een politicus heeft een vele malen grotere kans om zijn baan te verliezen dan een bestuurder van de publieke omroep.”

Een bestuurder bij de publieke omroep mag nu nog maximaal 230.000 euro verdienen, vanaf 2015 moet dat zijn teruggebracht tot 170.000 euro. Gelijke monniken gelijke kappen, vindt Hagoort. De Telegraaf citeert de omroepbestuurder: “Als je het salaris van bestuurders in de publieke sector gelijk wilt stellen aan dat van ministers, dan moeten ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hetzelfde zijn. Nu is het wachtgeld voor deze groep beperkt tot 75.000 euro, terwijl ministers – zoals we allemaal weten – soms wel jarenlang nog salaris meekrijgen.”

SP’er Jasper van Dijk heeft geen goed woord over voor het voorstel, overigens net als PvdA- en VVD-kamerleden. “Dat de concurrentiepositie wordt verzwakt is helemaal een gotspe. Het geld van de publieke omroep is bestemd voor programma’s, niet voor de zakken van bestuurders of dure wachtgeldregelingen.”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voorstel Henk Hagoort voor wachtgeld valt slecht in Den Haag

  1. Marcel de Jong

    Die Jasper van Dijk gaat spijt krijgen van die opmerking, want je kunt er ook makkelijk dit van maken:

    > “Ons belastinggeld is bestemd voor goede wetgeving en maatregelen, niet voor de zakken van bestuurders of dure wachtgeldregelingen.”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>