Laatste interview Seth Gaaikema in Sterren op het Doek

Op 21 oktober is Seth Gaaikema overleden, vrij onverwachts. Kort voor zijn overlijden heeft de cabaretier nog meegewerkt aan tv-opnames voor Sterren op het Doek. Ten tijde van het eerste interview valt nog niet te vermoeden dat Seth kort daarna zou overlijden. Het levert een bijzonder gesprek op tussen Seth en Hanneke Groenteman. Omroep Max heeft de aflevering tot de opener van het nieuwe seizoen gepromoveerd.

Seth Gaaikema ontmoet Hanneke in zijn geliefde theater in Den Bosch. Op ontroerende wijze deelt hij zijn visie op het leven. Met een klein maar krachtig gedicht maakt hij grote indruk op de kunstenaars, die Seth tijdens het interview portretteren. De onthulling is een emotioneel moment voor Seth. Bij het zien van de schilderijen weet hij al snel welk portret hij mee naar huis wil nemen. De overige schilderijen worden geveild voor het goede doel.

Tijdens de uitzending droeg Seth Gaaikema dit gedicht voor:

“Ik heb een klein gedichtje gemaakt, misschien mag ik dat doen. Het is nét klaar”.

Ik buig niet voor het duister, ik vecht voor het licht
Geen dodelijke ernst, maar vrije lichtvoetigheid
Geen bitter verdriet, maar traktatie van zoetigheid
Geen gelouterd gezicht, maar een blij gezicht

Sterren op het Doek, 21.25 uur, Max (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>