Mark Bos op zoek naar genezing kanker in 2Doc: Retour Hemel

mark bos retour hemelMark Bos ken je misschien als verslaggever van EditieNL. Daar is hij al een tijdje niet meer te zien, want op 46-jarige leeftijd wordt de journalist gediagnosticeerd met prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten. De artsen geven hem geen kans op herstel, maar Mark wil daar niets van weten. Hij gaat op zoek naar genezing, en filmt dat proces voortdurend. Het resultaat is vanavond te zien in de 2Doc: Retour Hemel.

Bos is niet alleen de hoofdpersoon van zijn film, maar ook de cameraman. Bang om zijn emoties te tonen is hij niet. Tijdens zijn reizen daagt Bos zichelf uit met sport en extreme kou. Zijn zoektocht brengt hem uiteindelijk samen met Wim Hof, beter bekend als The Iceman. Door concentratie en meditatie is hij in staat zijn afweerreactie te sturen. Dit maakt mogelijk dat hij tegen de ergste kou kan. Na getraind te hebben met The Iceman wil Bos de bijna zesduizend metershoge Kilimanjaro in Afrika beklimmen in enkel een korte broek met schoenen en zonder zuurstof.

Bekijk de trailer:

2Doc: Retour Hemel, 20.25 uur, Max (NPO2)

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Mark Bos op zoek naar genezing kanker in 2Doc: Retour Hemel

  1. Piet de Niet

    Een indrukwekkende documentaire. Met veel respect gekeken, bid en hoop vurig dat het voor jaren goedkomt. Soms haalt de wetenschap de werkelijkheid in. Dat zou heel mooi en verdient zijn. Sterkte, Piet

      /   Reply  / 
  2. Steun aan mark bos

    Wat een mooie man is dit, dat hij in zo een situatie zijn emoties zo goed kan verwoorden. Hoop dat Mark nog een lang en kwalitatief leven mag leiden.

    Rest in peace “simpele ziel” Hugo – een ware inspiratie

      /   Reply  / 
  3. Ifna Tjong-A-Hung

    Een boeiende Documentaire. Heel veel bewondering voor Dhr Bos ondanks alles toch instaat is dit allemaal te doen .Ik denk dat ook iedereen die deze ziekte(kanker) in welke vorm dan ook tot het uiterste gaat om beter te worden .
    Ik wens hem en zijn Familie heel veel sterkte en hoop dat hij langer dan 10 jaar door mag en kan genieten van zijn familie.

      /   Reply  / 
  4. ellen hartman

    Diep geraakt van binnen , wat een kracht , hoop zo dat hem inderdaad nog vele jaren en misschien wel een kans op genezing is gegeven .
    Zo mooi om te zien dat iemand zijn emoties niet verstopt , net als ergens Wubbo Ockels dit niet deed .
    Hoop dat hij meer geluk heeft dan Wubbo .
    R.I.P Hugo helaas was ook hem het geluk niet gegund .

      /   Reply  / 
  5. Trix

    Heb al jouw interviews her en der gevolgd en uiteraard ook jouw documentaire gezien. Jouw onmacht gezien en gevoeld t.o.v. de ziekte zelf en de weerstand die je ondervindt t.a.v. de alternatieve geneeskunde. Ik heb dit zelf ook meegemaakt.
    Misschien ken je deze boeken al maar ik geef ze je als tip mee, zeer interessant en leerzaam;
    Brian Peskin; “Het verzwegen verhaal over kanker” – Dr. Gabor Lenkei; “Cencuur, wat u niet mag weten over uw gezondheid”- Weston Price – Otto Warburg – en de website Mediwiet.
    Ik hoop dat je veel voor elkaar krijgt om de reguliere en de alternatieve gezondheidszorg meer bij elkaar te krijgen. Veel succes en heel veel sterkte. Trix

      /   Reply  / 
  6. Ciel

    Wat een prachtige documentaire, oprecht eerlijk en moedig. Blijf er maar steeds aan denken.
    Ben net met eerste chemo begonnen, heb heel veel twijfels of ik het moet doen. Mijn vertrouwen is niet zo groot.
    Ik herkende hier heel veel van in jouw verhaal.
    Blijf vooral doorgaan , ik wil je graag blijven volgen.

      /   Reply  / 
  7. onno

    Indrukkende documentaire om je zelf zo in beeld te tonen. Emoties en vooral de wilskracht maken bij mij een diepe indruk.

      /   Reply  / 
  8. Josee Benda

    Beste Mark
    Ben nier kankerpatiënt al 9 jaar en wil niet weer aan de med !
    Zou je mij het adres van de Iwaska therapeut willen geven
    ik voel dat ik daar eerst wat mee wil gaan doen en Wim Hof staat ook als tweede
    op mijn lijstje
    Ik herken heel veel in de Doc en het gesprek bij Max en het raakt me enorm !
    Ik hoop dat je me wil helpen vriendelijke groeten Josee

      /   Reply  / 
  9. Desiree ouwendijk

    Ik vond de docu van Mark geweldig mooi en vooral heel moedig om alles te laten zien ik vind het een mooi mens en inspiratie voor anderen

      /   Reply  / 
  10. W. Bakker

    Ik zie toch ook iemand die die de harde werkelijkheid niet onder ogen kan/wil zien en essentiële behandeling uitstelt. Heb ter begeleiding van familie meermaals in verschillende ziekenhuizen in dit artsencircuit verkeerd en ik was iedere keer onder de indruk van de betrokkenheid en zorgvuldigheid van artsen en verpleegkundigen. Het cynisme van mark bos kan ik niet delen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>