Jack van Gelder hoopt op meerjarig contract… bij SBS 6?

jack van gelderJack van Gelder wil best gaan praten met SBS over samenwerking, vertelde hij vijf dagen geleden nog op de radio in een reactie op geruchten dat hij de overstap gaat maken. Daarmee lijkt zijn transfer een kwestie van tijd, aangezien zijn werkzaamheden bij de NOS opdrogen. In een interview met Tros Kompas dat deze week is gepubliceerd hint de 64-jarige sportjournalist ook op een overstap.

“Ja, de NOS heeft samenvattingen van de eredivisie, het Nederlands elftal, de Olympische Spelen, de EK’s en WK’s en Studio Voetbal natuurlijk, dat kan ik ook blijven doen. Maar voor mij wordt de looptijd van een contract nu ook belangrijk. Dat kan bij de een financieel aantrekkelijker zijn dan bij de ander. En wie weet kan SBS ook nog dingen voor me doen. Bij de NOS weet ik precies binnen welke kaders ik kan werken, maar geef mij maar die latenightshow bij SBS 6. Haha.”

Volgens eigen zeggen is hij al eens eerder door John de Mol benaderd. Meer dan eens. “Studio Voetbal is altijd mijn droom geweest, dat is de eredivisie van alle sportprogramma’s. En bij Talpa kreeg ik geen duidelijkheid over de invulling van mijn team”, vertelt hij. “Ik heb destijds veel geld laten liggen, maar daar ging het mij niet om. Op de avond dat ik nee zei tegen De Mol, heeft hij meteen Wilfred Genee gebeld. Daar zat ongeveer een kwartier tussen. Er was enige paniek, zo bleek later, want Matthijs van Nieuwkerk had die dag ook nee gezegd.”

Jack bereikt bijna de pensioengerechtigde leeftijd, bij de NOS zijn ze bezig een nieuwe generatie op te laten staan, getuige de verminderde werkzaamheden voor Mart Smeets. Jack in Tros Kompas: “Voor mij is de keus nu anders, omdat ik het laatste traject van mijn carrière inga, dat hopelijk nog tien jaar duurt. Dat is anders dan een overstap op je veertigste. Ik ben nu bezig met dingen als m’n pensioen… te idioot voor woorden! Ik zeg het nog maar eens, zo’n leeftijdsgrens is volstrekt belachelijk.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>