Slotviering 200 Jaar Koninkrijk live bij NOS

2014-09-22__NOS__Astrid_Kersseboom-0626-Edit-2_1_Crop_CY949_CX1058_DPC_W360_H203Twee jaar lang is het 200 jarig bestaan van ons koninkrijk gevierd. Vandaag komt daar een einde aan, met een muzikaal slotfeest vanaf de Amstel. De publieke omroep heeft de programmering op NPO1 ingeruimd voor een verslag door de NOS, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Optredens zijn er van Kovacs, André Hazes jr, Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en Sjors van der Panne. De koning en koningin en prinses Beatrix zijn aanwezig bij het evenement.

Ook de Magere Brug over de Amstel is onderdeel van het decor van deze viering. Het programma bestaat uit bekende muziek in een nieuw jasje, gekoppeld aan herkenbare thema’s als 200 jaar fietsen, het leven met water, vaderlandse kunst en hoogtepunten in de sport. Een scala aan Nederlandse artiesten brengt voor de gelegenheid muziek die aansluit op deze thema’s en wordt ondersteund met historische beelden en acts op en rond het water.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>