NOS met extra journaal presentatie Rapport MH17

mh17De ramp met vliegtuig MH17 is van 15 maanden geleden, vandaag komt er een onderzoeksrapport naar buiten. Eindelijk moet er duidelijkheid komen over de oorzaak van het neerstorten, waarom er boven een gebied werd gevlogen waar een gewapend conflict aan de gang was en waarom het ruim twee dagen duurde voordat de passagierslijst compleet was. En: hebben de 298 inzittenden geleden? De presentatie van het rapport is onder andere rechtstreeks te volgen via de NOS op NPO1.

De resultaten worden eerst in een besloten bijeenkomst gepresenteerd voor ruim 600 nabestaanden. Daarna krijgt de internationale pers een presentatie op de luchtmachtbasis in Gilze Rijden. Daar is van wrakstukken een deel van het ramptoestel weer opgebouwd. Op beide plaatsen wordt het woord gedaan door voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad.

De NOS vraagt in zijn uitzending, gepresenteerd door Rik van de Westelaken, onder anderen aan nabestaanden en politici om reacties, deskundigen duiden de uitkomsten en we schakelen met onze verslaggevers in Moskou en in Donetsk, vlakbij de rampplek.

NOS Journaal Rapport MH17, 12.30 uur, NOS (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>