NPO blij met oogst dramaseries op MIP-televisiebeurs

mipOp de MIP-televisiebeurs in Cannes heeft de publieke omroep flink wat dramaseries aangekocht. En daar is de NPO blij mee, aangezien on demand-services als Netflix ook op dergelijke aankopen azen. “Ondanks de toenemende concurrentie heeft de publieke omroep ook dit jaar de crème de la crème op het gebied van internationale films en series weten te bemachtigen. De nieuwe programma’s zijn met het oog op een zo breed mogelijk publiek gekocht”, zegt hoofd aankoop Hans Schwarz.

De NPO heeft verschillende nieuwe series aangekocht. KRO-NCRV gaat op NPO 2 het 8-delige Britse kostuumdrama Victoria uitzenden over de jonge jaren van de Britse koningin Victoria. Van haar kroning op 18-jarige leeftijd tot haar huwelijk met Prins Albert in 1840. Ook op NPO 2 is de spionageserie London Spy (VPRO) te zien van de Vlaamse regisseur Jakob Verbruggen (The Fall, The Bridge, House of Cards). Verder is op NPO 2 de Deense dramaserie Thicker Than Water (NTR) en op NPO 3 de Amerikaanse dramaserie Unreal (AVROTROS) te zien. Unreal geeft een (fictief) kijkje achter de schermen van reality series zoals The Bachelor. De serie won een Critics Choice Award in 2015 als beste nieuwe serie.

De NPO heeft, naast nieuwe programma’s, ook nieuwe seizoenen van bewezen successen van de publieke omroep aangekocht. KRO-NCRV gaat het tweede seizoen van Grantchester, het derde seizoen van The Bridge en het vierde en laatste seizoen van Mr. Selfridge uitzenden. BNN-VARA gaat door met het zesde seizoen van de populaire serie Homeland. De VPRO heeft een nieuw seizoen van Louis Theroux gekocht en zendt het tweede seizoen van Mr. Robot uit. Seizoen 3 en 4 van de Australische serie A place to call home (MAX), over de belevenissen en intriges van de steenrijke Australische familie Bligh, zijn te zien op NPO 2.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>